FRA: I 11 na 10 je malo za PSŽ u Francuskoj!

Mbapeu svanulo bez Nejmara! A uspeo je i da izmaleriše Di Mariju i Veratija!

Fudbal 14.03.2018 | 19:00
FRA: I 11 na 10 je malo za PSŽ u Francuskoj!
Nedovoljno dobri za najbolje u Evropi, a opet prejaki za konkurenciju u Francuskoj. Pari Sen Žermen živi u nekom svom svetu i takmiči se sa samim sobom u domaćem prvenstvu. Nova žrtva je bio Anže u meču koji je odigran ranije zbog finala Liga Kupa u kojem se PSŽ sastaje sa Monakom 31. marta. Iako je Anže od 16. minuta imao igrača više na Parku prinčeva, PSŽ je slavio rutinski 2:1.

Kilijan Mbape je pobegao odbrani gostiju u 12. minutu i iskoristio sjajnu asistenciju Drakslera za vođstvo Svetaca.

Ali potom je Tijago Mota ostavio igrače na cedilu. Potpuno zasluženo je isključen zbog gaženja protivnika koji je ležao na zemlji. Međutim, ni igrač manje nije zaustavio Svece, niti dao šansu Anžeu. Mbape je u 25. minutu bio na pravom mestu posle povratne lopte Kurzave i duplirao je prednost.

Inače, mladi Francuz je osetno efikasniji u prvenstvu otkako u timu nema povređenog Nejmara. Od povrede Brazilca je dao četiri gola na tri ligaške utakmice. Pre toga je imao samo jedan na četiri meča. Stigao je do 15 golova u prvenstvu i uskoro bi mogao da prestigne Nejmara koji je upisao 19, ali i završio sezonu. Kavani ima 24.

Uspeo je Mbape i da poništi čist gol Anhelu Di Mariji. Šut Argentinca koji je išao u praznu mrežu, Mbapeje zaustavio na gol-liniji. Nenamerno, pogodila ga je, ali je sviran ofsajd pa nije priznat ni gol Veratiju u nastavku akcije.

Na kraju je Anže uspeo da postigne počasni gol preko Ekambija kojem je to bio 16. pogodak u sezoni i na leto ga sigurno čeka transfer u neki jači klub.

Unapred odigran meč 31. kola Lige 1

Pari Sen Žermen - Anže 2:1 (2:0)
/Mbape 12, 25 - Ekambi 75/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar