Dečko, zalutao si u ovaj tim!

Ne zaslužuješ prvih 11 Mančestera! Uhvatilo te „englesko prokletstvo“! Aleksis Sančez na udaru medija. . . Opravdanom.

Fudbal 15.03.2018 | 16:00
Dečko, zalutao si u ovaj tim!
Jedini doprinos Mančester junajtedu ogleda se u broju retvitova u danu kad je promovisan u pojačanje.

Zapažanje jednog od engleskih tabloida jeste surovo, a može biti i tačno, jer Aleksis Sančez (još) nije uradio ništa da bi opravdavao status najplaćenijeg fudbalera Crvenih đavola. Samo jedan gol - i to odbitak posle promašenog penala, u situaciji kad je njegov tim već imao bodove u džepu protiv Hadersfilda - užasan su učinak za čoveka dovedenog da pravi razliku na mnogo višem nivou. Otuda logična i razumljiva oštrica napada ostrvskih medija ka Čileancu, koji im je pao pod „rende“, odmah posle Žozea Murinja, ipak, najodgovornijeg za eliminaciju iz Lige šampiona.

„Dok je bio u Arsenalu delovalo mi je kao da se drugi igrači ugledaju na njega tražeći motivaciju. Sad je tek senka fudbalera kakav je bio. Podseća me na stranca zalutalog u ovu ekipu. Žao mi ga je. Generalno, ceo Junajted je protiv Sevilje delovao kao da se prvi put skupio. Kao da je tim stranaca“, ocenio je Rio Ferdinand, nekadašnji štoper Mančestera u vreme kad je ovaj klub bio prvak Evrope.

Sa Aleksisom neće biti ni prvak Engleske. Niti će se naigrati kvalitetnog fudbala sve dok 29-godišnji krilni napadač ne promeni navike. Na primer, da igra bliže golu, a ne da se vraća skoro do centra igrališta, pokupi lopti, zaleti se na odbranu protivnika i u tom procesu izgubi snagu potrebnu da bi je prevario.

Ruku na srce, za to bi trebalo da budu zaduženi drugi igrači (ko je rekaoPol Pogba?), međutim, pošto oni to ne rade, možda donekle može da se shvati trošenje Čileanca. Ugalvnom uzaludno.

„Na početku sezone Mančester je imao ravnotežu u ekipu. Svako je bio na svojoj prirodnoj poziciji: Pogba, Lingard, Lukaku... Odjednom, došao je Aleksis, Markus Rašford je izgubio mesto u prvih 11, a Entoni Marsijal ulogu u timu. Cela ekipa morala je da se menja da bi se Sančez uklopio. A kako trenutno igra, Sančez ne zaslužuje da bude u prvih 11. previše je sebičan. Često gubi loptu. Siguran sam da navijači „kad će, bre, ovaj da uradi nešto korisnio“, napisao je fudbalski ekspert Čarli Nikolas, u kolumni za Skaj sport.

Protiv Sevilje je ostao bez ijednog udarca u okvir gola i sa samo jedniom šansom spremljenom saigračima. Skromno za igrača takve reputacije.

„Vidi se da se trudi, ali ovo je Mančester junajted, klub u kome moraš da imaš učinak na svakoj utakmici. A on ga nema“, dodao je Nikolas.

Najveća žrtva dolaska Sančeza u Mančester je Markus Rašford. Engleski reprezentativac bukvano ispašta otkako je Čileanac stigao. Em igra manje, em kad igra ne dejstvuje na omiljenoj poziciji. Konkretno, protiv Sevilje je igrao desno samo iz razloga da bi Aleksis mogao levo. A kadRašford igrao desno - iako je dešnjak - nije opasan kao na suprotnoj strani terena, što se najbolje videlo u derbiju s Liverpulom. Ili kao što čini u reprezentaciji.

Što se Aleksisa tiče, prošlo je manje od dva meseca otkako je potpisao za velikana sa Old Traforda pod obrazloženjem da želi da igra Ligu šampiona. Iako mu je isto to, samo manje novca, nudio Pep Gvardiola u Sitiju. Jasno je da motiv Čileanca bio materijalni, a ne sportski, jer da je izabrao Građane danas bi bio u četvrtfinalu Lige šampiona, imao bi jedan pehar u džepu i drugi na vidiku, a ovako mu ostaje plata od blizu 30.000.000 evra na godišenjem nivou. Da lakše preboli eliminaiciju.

S tim da ona za njega nije ništa novo. Navikao je na ispadanja u dresu Arsenala. U proleće 2015. izbacio ga je Monako (3:1 na Emiratima za Francuze i nedovoljnih 2:0 za Tobdžije u Kneževini), 2016. bolja je bila Barselona (2:0, 3:1), a onda ga ja lena ponizio Bajern (dvaput po 5:1). Sad i Sevilja.

Dovoljno da štampa u Barseloni to naziove „engleskim prokletstvom“, jer otkako je napustio Katalonce nijednom nije otišao dalje od osmine finala.

Na zanimljiv detalj ukazuje Mundo deportivo: Barsa je uzela Ligu šampiona 2011.  i tog leta kupilaAleksisa, da bi naredni put podigla „ušati“ pehar tek kad je Sančez otišao u London 2014. godine.

Možda je neko stvarno bacio kletve?



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar