Superklasiko za trofej koji nedostaje velikanima!

Stadion Malvinjas Argentinas u Mendozi biće poprište 246. derbija, pošto će Boka kao prvak i River kao osvajač kupa da se bore za verovatno jedini mogući pehar koji nemaju u vitrinama.

Fudbal 14.03.2018 | 18:15
Superklasiko za trofej koji nedostaje velikanima!
Rivali, a ne neprijatelji. To je slogan koji su nekoliko dana pre zakazanog Superklasika podržali čelni ljudi Boke Juniors i River Plejta, jer je situacija pretila da eskalira, pa i da se borba za pehar Superkupa odloži. Nedeljama pre dvoboja u takmičenju koje se održava šesti put, i u kome velikani s Bombonjere i Monumentala još nisu stigli do trofeja, ljuti rivali „gađali su se otrovnim strelicama“, navijači su se sukobljavali... Ipak, stadion Malvinjas Argentinas u Mendozi biće poprište 246. Superklasika, pošto će Boka kao prvak i River kao osvajač kupa da se bore za verovatno jedini mogući pehar koji nemaju u vitrinama.

Popularni Đenovljani i Milioneri u potpuno različitoj atmosferi dočekuju najveći praznik argentinskog fudbala. Boka je lider u Superligi, i na pravom je putu da odbrani šampionsku titulu, pošto pred poslednjih devet kola ima osam bodova više od najbližeg pratioca Taljeresa, a čak dvostruko više od najvećeg rivala Rivera. Ekipa trenera Giljerma Barosa Skelota jedva je u poslednjem meču u ligi porazila Tigre na Bombonjeri, čime se Boka vratila na pobednički put nakon neuspeha protiv Argentinos Juniorsa u ligi, odnosno remija sa Alijancom u okviru Kopa Libertadoresa.

S druge strane, već smo pomenuli da se River ove sezone propisno muči. A kako i ne bi kada je letos prodao dvojicu najefikasnijih igrača, Sebastijana Drijusija i Lukasa Alarija za ukupno 44.000.000 evra. Zamene nisu opravdale očekivanja, pa Milioneri s Monumentala kubure s efikasnošću. I momci Marsela Galjarda u prošlom kolu stigli su do trijumfa u nadoknadi, i to autogolom na gostovanju Patronatu, čime su prekinuli niz od pet mečeva bez pobede u svim takmičenjima.

Favorit je u Superklasiku često umeo da izgubi, a zanimljivo je da domaći tim – ili nominalni domaćin – nije pobedio na proteklih 12 međusobnih duela. Na prethodnih pet slavio je gost.

ARGENTINA, SUPERKUP - FINALE

Četvrtak
01.10: Boka Juniors - River Plata

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar