Čovјek sa pištoljem leti iz fudbala pet godina!

PAOK ostaje bez bodova! Čelnici grčkog Saveza posle sastanka sa predstavnicima FIFA istakli da je vlasnik klub iz Soluna prekršio niz kodeksa.

Fudbal 14.03.2018 | 20:40
Čovјek sa pištoljem leti iz fudbala pet godina!
Prvi čovek PAOK-a Ivan Savidis suočava se sa višegodišnjom zabranom dolaska na stadione i oduzimanje bodova za klub čiji je vlasnik nakon što je naoružan upao na teren na meču protiv AEK-a

Takav potez ruskog biznismena, koga su mediji opisali kao čoveka koji drži "pola Soluna" i bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, rezultirao je prekidom grčkog fudbalskog prvenstva na neodređeno vreme.

Grčki fudbalski savez na današnjem sastanku sa ljudima iz FIFA saopštio je da je Savidis prekršio niz kodeksa, uključujući i pretnje sudiji, za šta bi mogao da bude suspendovan do pet godina van fudbala.

Odgovornost je na Disciplinskom telu Superlige Grčke koja treba da mu izrekne kaznu.

Ukoliko PAOK zbog ponašanja Savidisa izgubi bodove najverovatnije će ostati bez dugo čekane titule jer AEK trenutno ima dva poena manje.

Međutim, čelnici Superlige baš na dan meča sa AEK-om uvažili su žalbu PAOK-a nakon incidenata sa duela sa Olimpijakosom, kada je pogođen trener Oskar Garsija, i klubu iz Soluna vratili ranije oduzeta tri boda.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar