Kome su Kozaci bili namijenjeni?

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić upitao je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kome su Kozaci u RS bili namijenjeni 2014. godine.

Republika Srpska 14.03.2018 | 12:47
Kome su Kozaci bili namijenjeni?
"Vidio sam da je Lukač dao intervju u Nezavisnim na moj intervju za Reuters. Kad god nemaju ništa za mene da kažu, kažu radi po nalogu mentora iz Sarajeva, rade po nalogu Bakira Izetbegovića.

Staša Košarac je izbjegličku krizu i ilegalne migracije doveo u kontekst Bakira Izetbegovića i da ja ne preduzimam ništa na ovu situaciju zato što je to Bakir Izetbegović rekao. Notorne gluposti. Ja mislim svojom glavom, ja nemam nikakvih mentora. Za mene je mentor Ustav i zakon ove države.

Poručujem Lukaču, ja barem mislim da on ne može da kaže o mentorstvu, jer kod njih o svemu odlučuje jedan čovjek. U tome i jest problem i zato se kritički odnosim, ne prema Republici Srpskoj, apsolutno ne. Vlast u RS bezočno krade.

Šta meni Lukač ima da priča o nečijem mentorstvu, čije je mentorstvo radar? On meni da ja ne mislim svojom glavom, a čitava vlast u RS ima jednog mentora, nažalost naopakog, nakaradnog koji je RS doveo u takvu situaciju u kakvu je doveo. Nemojte da govorim da je policija u katastrofalnom stanju. Imam prijatelje gore, radio sam godinama", kazao je Mektić.

Postavio je pitanje ministru unutrašnjih poslova RS.

"Pitam Lukača ko je doveo Kozake 2014. godine i kome su bili namijenjeni? Bili su namijenjeni neposlušnim Srbima.

I zato govorim da hoće da dovede i ove druge koje bi usmjerio na Srbe. Lukač, ja mislim svojom glavom a ti pokušaj da razmišljaš svojom glavom. 2014. godine došlo je 120 Kozaka koje je MUP tajno kombijima doveo sa aerodroma iz Beograda u RS, bili smješteni, dio njih, u specijalnog bazi policije, dio u hotelu u Laktašima, koji su bili namijenjeni za pravljenje incidentne situacije ovdje.

Ako je to normalno udruženje, zašto nije došlo javno i transparentno u RS, zašto ih je MUP prevozio kombijima? Zašto niko nije znao kad su došli ovdje? Kakve hoćete dokaze, hoćete da neko nekog ubije, vidite da se prave crne liste", naveo je Mektić.

Govoreći o ilelarnim migrantima  u BiH, Mektić je kazao da situacija nije alarmantna kao što to iznose pojedinci.

"Mi još upravljamo tom krizom i procesom, ali je sve više migranta i ruta je sve više aktuelnija. Kapaciteti koje mi imamo i sve aktivnosti koje činimo zadovoljavaju sve naše kapacitete. Uključene su i međunarodne organizacije, i sa njima koordiniramo sve poslove i aktivnosti. Ovaj problem moramo zajedno rješavati, prije svega zemlje Zapadnog Balkana", naveo je on.

Kako je kazao, u prva tri mjeseca značajano se povećava broj ilegalnih migranata i pokušaja ilegalnog ulaska gdje naša GP otkriva ilegalne migrante i ne dozvoljava im ulazak u BiH.

"Taj njihov koridor se širi, proširio se istično prema Višegradu. To nam stvara dodatne probleme. Mi imamo jednu petinu nepopunjenih radnih mjesta u GP, to je 500 službenika. Ovo je problem koji se ponovo otvara od Turske, Grčke, Albanije prema zapadnoj Evropi.

Moraju se uključiti Frontex, tražit ću da monitoring bude i na granici Crne Gore. U BiH imamo posebnu odgovornost, štitimo vanjsku granicu EU, mi ne možemo žmiriti nad tim problemom i okretati glavu. Nećemo okrenuti glava niti zamajavati, radit ćemo svoj posao odgovorno. BiH nije zemlja krajnja destinacija.

To nas ne oslobađa odgovornosti. Tako ćemo raditi i tako se ponašati. Nema alarmantne situacije. Tražimo dodatne kapacitete da proširimo. Nažalost, sve više imamo intervencija i pomoći", naveo je Mektić.



(BN/N1)

Komentari / 59

Ostavite komentar
Name

Лија

14.03.2018 11:59

Министар је кренуо незаустављиво у офанзиву. Према свим стратегијама, напад је најбоља одбрана, то министар добро зна, и примјењује праву тактику. Досадашње блебетање о хапшењу крупних криминалаца, сузбијању коруптивних радњи у правосуђу итд. није уродило плодом. Сад ће пресуда по тужби оне кобне плавуше, па јавност треба припремити. Мој министре, упетљао си се ко ''пиле у кучине''. Али без ризика нема ни профита. Само напријед ''или хаџија или бос''.

ODGOVORITE
Name

brod

14.03.2018 12:11

Jeli šta rekao a da nije istina?

Name

@ Peki

14.03.2018 12:20

Ministar je reko istinu i samo istina,e sad sto je istina kod Srba najomrazenija rijec to je nesto drugo.Ako nije istina neka ga neko demantuje.

Name

Re

14.03.2018 12:39

Ovaj je nanio stetu Szp veliku,,koji glupak to ne vidi da cemo izgubit izbore zbog likova kao ovaj..Sukaalo..Krsmanovic..Cavic

Name

Laktaši

14.03.2018 12:54

Mektic je covjek od istine a mnoge izgleda boli ta istina .Mekticu puna podrska iz Laktasa.

Name

borac

14.03.2018 12:54

Potpuno u pravu samo sto je vecina lopova pa se bune

Name

Lijo

14.03.2018 14:34

Kako da uhapsi kad je i tuzilastvo i sud korumpirano jeli Salihovic strpao sve u ladice a Gordana nesme bez covica nista uraditi predsednik suda Tegeltija Dodikov covek.luoas samo bez veze .

Name

re Re

14.03.2018 15:03

Po čemu će da izgube izbore baš zbog Šukala Pa Šukalo je najbolji i najaktivniji poslanik u narodnoj skupštini.

Name

Re..re

14.03.2018 15:36

Pricas o Sukalu..liku sa 300 glasova,,mora da je to vic sto si napisao.

Name

rerere

14.03.2018 16:19

Nije 300 već 274, Upravo iz tih razloga on je svoju aktivnost na svim političkim poljima digao na maksimum. Ima ga i sa SDS-om, Restartom, PDP-om itd. Čovjek traži mjesto pod sigurnim političkim suncem, koje donosi mnogo novca.

Name

re Lijo

14.03.2018 16:29

Tegeltija nije nikakav predsjednik suda već predsjednik VSTS-a. Upitno je koliki je njegov uticaj na tužioce i sudije. On je samo politički potrčko i onaj koji sluša. Ali šta je ineresantno. Kad je Dodik u medijima govorio o korupciji u pravosuđu na nivou bih, mnogi su to tumačili kao njegov uticaj na pravosuđe kako ne bi bio procesuiran za, još uvijek nedokazani kriminal. Veliki kriminal i korupcija na državnom nivou se ne dokazuje na konferencijama za štampu, kojih je ministar imao u izobilju, u dosadašnjem dijelu mandata. Na isti način se ponaša g-din Borenović koji je do sada javno iznosio neke podatke o kriminalu na nivou Republike Srpske, svrstavajući to u nekih 158 afera. Neće to mnogo pomoći da običan čovjek, glasač promijeni svoje mišljenje o nekom ciljanom političaru. Evo dolaze izbori,ako Bog da sreće da se vlast promijeni. Budite sigurni da se ništa značajno neće desiti na polju procesuiranja kriminala, samo što će se uloge promijeniti. Sadašnja vlast biće opozicija i oni će imati sličnu taktiku da narodu zgade vlast.

Name

Jaaaa

17.03.2018 06:45

Samo mi nije jasno sta ovi botovi brane??? Kriminalce ili ljude koji se bore protiv kriminala!!! Ili brane stavove kaje im kaze njihov sef i veliki vodja sekte!!

Name

kebab

14.03.2018 12:28

Šta si se Mektiću nasadio na kozake i ruske specijalce? Dolazili, pa dolazili. Jesu ti išta uradili? Nisu. Došlo umjetničko društvo i specijala da ih čuva. Sad će neko da pita: A što ih čuvaju? Pa da ih ne raznesu kao hor Crvene Armije u Siriji. Bolje se ti Mektiću hvataj izbjeglica sa Bliskog istoka koji su sad u Trebinju. A to što nemaš dovoljno graničnih policajaca pa ih sve šalješ u Trebinje, a ostali prelazi poluplrazni stoje, to je već tvoj problem.

ODGOVORITE
Name

mislim

14.03.2018 12:56

Cuvaj granice RS pa ti nece dolaziti sva hercegovina ti otvorena moze da oda ko oce a specijalci se okupljaju samo oko vlasti da cuvaju nji.

Name

Bošnjak

14.03.2018 14:41

Kozaci su Turci.. šta će Turci u Bosni?

Name

re bošnjak

14.03.2018 16:39

Ma ti nemaš pojma i šta si sam.

Name

Bosnjak 2

14.03.2018 20:55

Sto se mene tice nek dodju i Kozaci i vukovi i to u Federaciju pocistit cemo oboje.

Name

zaza

14.03.2018 12:37

MEKTICU SARAJEVO SU OKUPIRALI ARAPI KUPUJU ZEMLJU OD SRBA A TI NI RIJECI NEZNAS ILI NECES DA ZNAS DA POSTOJE MUDZAHEDINSKI KAMPOVI A TI CUTIS PA SA PRAVOM DODIKOVCI KRITIKUJU TVOJ RAD PROMJENI PRICU DA NEBI NASKODILO SDSU

ODGOVORITE
Name

Stršljen

14.03.2018 12:57

Sarajevo okupirali Arapi. I. Sarajevo okupirao Klosarac. Šta je gore majmune jedan.

Name

Re

14.03.2018 13:45

Srbi su krivi što prodaju očevinu.

Name

re strsljen

14.03.2018 14:38

Ima kod vas po sarajevu I ovih iz islamske drzave se vratilo a imate I vehabija.majmune vama je jos gore.

Name

Bosan@c

14.03.2018 14:51

Arapi nikoga okupirali nisu. Što se mene tiče ne moraju ni dolaziti. Ali sva Europa ih rado vidi kao goste jer donose i ostavljaju pune kofere dolara. Arapi kupuju ne samo srpska imanja, ali za hrpe dolara koje niko drugi ne nudi. Vlast plaća otetu zemlju po 3 KM za m2 za autocestu. Pitajte sarajevske Srbe posto prodaju svoje njive koje ni njihova djeca neće. Da Bog da da ima i drugih koji plaćaju kao Arapi. Ne kao Rusi i rafinerije u B. Brodu i Modrici. Uzmi za džabe i izvuci i poslednju marku iz BiH.

Name

re zaza

14.03.2018 15:39

A ko ti gradi Beograd? Rusi nisu garant. A Beograd je Miletu i njemu slicni kao glavni grad.

Name

zaza

14.03.2018 22:11

TI STRSLJENE IZ KOJE SI DZUGLE DOSAO PA LJUDE NAZIVAS MAJMUNIMA.DACU TI JEDAN PRIJEDLOG VRATI SE U DUGLU POPNI SE NA DRVO I TU OSTANI.

Name

zaza

14.03.2018 22:19

PODAVICE VAS ARAPI U SARAJEVU PO GRADA SE VEC UMOTALO NEMOZES VIDJETI LICE A TAKODE PO GRADA NOSE KRATKE PANTOLONE POSTACETE SLUGE ARAPIMA TO VAM JE IZJAVIO VAS PROFESOR DURAKOVIC NA TV N1

Name

Па

14.03.2018 12:42

Колико ја знам ти си министар безбједности. Лукач ти је рекао да одговориш именом и презименом на твој интервј рекла казала. Ево и сад опет просипаш шупљу. Умјесто да даш одговор ти њему постављаш питања.

ODGOVORITE
Name

sudija @reLakrdija

14.03.2018 15:46

Pa ministar bezbjednosti je tu da ukazuje na probleme bezbjednosti a Lukač je na vrhu policije koja treba da odgoviri operativno na terenu i ispita te tvrdnjeTi si očito prolupo ili ne znaš šta stoji u opisu posla ministra bezbjednosti i ministra policije.

Name

Neshvaćen

14.03.2018 16:06

Lukač misli da svi kao on 1997/98 imaju mentora, kada je njemu i Biljani svko jutro radne zadatke izdavao oficir jedne strane obavještajne službe.

Name

МГ

14.03.2018 12:47

Министар Лукач да има нешто у глави неби ни био министар.

ODGOVORITE
Name

re mg

14.03.2018 14:51

Ne nego bi ti bio.

Name

DS

14.03.2018 12:50

DRAGA GOSPODO , PA OBRATITE SE PUTINU I DUMI I NAPISITE SVE O DODIKU I VLADAJUCIM BANDITIMA OVDJE PA CETE DA VIDITE KAO SE OKRECE!!

ODGOVORITE
Name

Re

14.03.2018 13:12

Ko se to drznuo da vladajuće naziva banditima, one koji se dugi niz godina "bore za blagostanje u kojem danas uživamo".

Name

Sa strane

14.03.2018 12:58

Arapske službe mu vršljaju pod nosom, militantne hodže pozivaju na uništenje RS, a on izmišlja srpsku paravojsku. Muka mi je od ovog čoveka!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

14.03.2018 14:09

Ti si stvarno sa strane. Muka mi je od stranaca. Čovjek sa najviše nagrada i ordenja vodi državu u propast. A ti i tvoj Predsjednik ostaćete sami.

Name

NN

14.03.2018 14:35

Hahaha...

Name

Ja

14.03.2018 14:38

Ne mogu da vjerujem da neko ne razunije sta Mektic govori.Govori sve onako kako jeste.Ali ne moze nista sam da promijeni,nema podrsku,sve je korumpirano,nemamo sudstvo.Ne moze Mektic hapsiti.Tuzilastvo daje nalog za hapsenje.Dosta je on urdio za ovo vremena.Postenom,i pametnom covjeku je otvorio oci.Pokrnuo je mnogo toga.Mogao je i on da se prikriva,uvuti prima platu i ceka da prode mandat.On rizikuje svoj zivit da bi se sta promijenilo,da bi se i ovdje posteno zivjelo.Da nam narod ne odlazi.Sela su nam pusta,i gradovi se prazne..doktori odose,med. sestre,inzinjeri,majstori.Odose nam obrazovani ljudi.Dodik kaze ,,uvijek je narod isao,,Isao sli ko?Isli su ljudi u koje nije drzava ulagala.Isli su ali su porodice bile ovdje.Ovo sad.je kompletno isrljavanje.E za to se Mektic bori i izlaze se velikom riziku.Sta kad nam zemlja.ostane.prazna?????

Name

Demonter

14.03.2018 14:54

Samo SLIJEPO to ne vide. RS SAMA SEBE DEMONTIRA. DOVOLJNA JE ZA TAJ POSAO VLADAJUĆA BANDA. KOD TAKVE VLASTI, NE TREBAJU DODATNI NEPRIJATELJI. USKORO SE GASI SVIJETLO. SVE SU OPLJAČKALI VELIKI SRBI.

Name

Re Bajinim crvima

14.03.2018 14:24

Od svega mi je najmucnije sto vi,kao pronicljivi,dalekovidi,umni analiticari dijelite savjete,kriticke opaske,i nadasve epitete: glup,nesposobsn...i to je upucejete ministru Mekticu??! Kao vi vidite.skrivene radnje,a on ne zna.da prepozna??!! Ma jeste.li vi normalni?! Ma da.se covjeku smuci vlastita nacija,KRETENI GLUPI! PODGUZNE MUHE ODVRATNE!!

ODGOVORITE
Name

Štaš

14.03.2018 14:51

Jbg majstore, u vezi Mekte i slijepci su progledali. Ostalo još vas nekoliko ali mora nešto upast' i u statističku grešku.

Name

Re..re bajinim crvima

14.03.2018 16:23

Tvoj komentar je toliko glup...da glavni kandidat si za zlatnu medalju.

Name

Ja sam Nidžo Jabuko

14.03.2018 14:45

Ja mišljah da su kozaci za kozice. Da čoek ne objasni ostao bih u zabludi.

ODGOVORITE
Name

SDS PALE

14.03.2018 14:45

Dodik nema para da plati koliko mu Mektić gura kampanju. Ljudi moji pa moramo mi iz stranke da stavimo Mektića pod kontrolu jer on uništi SDS.

ODGOVORITE
Name

Re sds Pale

14.03.2018 15:15

Malo morgen!! Ima nas i izvan i daleko od sumske prestonice.

Name

Ja

14.03.2018 15:22

Kupio bo Dodik i Mektica,ali Mektic nije prodana dusa,nije papak.A za te sve sto ih Dodik kupuje nasa djeca ce da grcaju i vracaju kredite,ako ostanu ovdje.

Name

Sa strane

14.03.2018 15:38

Hvala Bogu da to još neko konta!

Name

Tane

14.03.2018 15:44

Mektić ,doista ima petlju ,,treba ga podržavati ,ukoliko želimo opstati.

Name

Ja

14.03.2018 15:45

Kupio bi Dodik i Mektica ali Mektic nije prodana dusa,nije papak.Ne trebaju mu tenderi kao Bojicu.Ali za te sto ih Dodik kupuje ce nasa djeca grcati i vracati kredite ako ostsnu ovdje.

Name

petar

14.03.2018 15:24

Ovi ludak mektic , najbolji je kad suti i nista ne govori . ovaku budaletinu samo su sds -ovi majmuni mogli da uvate i dovedu za ministra .

ODGOVORITE
Name

Ja

14.03.2018 16:08

Mektic je profesionalac,borac,covjek iz naroda,posten.A vi sto Vas je vlast uhljebila pa morate igrati kako gazda svira...,,daj,sta das,,.E kako smo jadni !!!!!

Name

Petar

14.03.2018 16:00

Jovan Divjak je za ovoga srpski patriota.

ODGOVORITE
Name

2Petar

14.03.2018 16:28

Da jbt, ko nas je kleo, dagubio nije.

Name

Meketalo

14.03.2018 16:02

Ministre gdje su ti fotografije Kozaka, tvoja priča nije dokaz..

ODGOVORITE
Name

Eh

14.03.2018 16:26

'Ebiga, biće Mektina slika i sa njima, al' naiđu tako neki ljudovi pa 'oće selfi, al' on nema pojma ko su, jedino gugl...

Name

borac za REPUBLIKU SRPSKU

14.03.2018 19:32

NEKA SE STIDI NJEGOVA LOZA I ROD meketica.

ODGOVORITE
Name

Soko

14.03.2018 19:41

U oktombru CES dobit nogu a u RS nesmijes gnjido tebi je SA tvojim sticenicima u siriju TU ti i Nest mjesto sugo.

ODGOVORITE
Name

In

14.03.2018 21:30

Nisi ti nikakav borac ti si profiter kao i sef ti. Da si borac postovao bi Mektica kao saborca. sram te bilo neprljaj nam najpostenije srbe nase borce...

Name

Zoran

14.03.2018 20:45

Gospodo političari znamo da je počela predizborna borba ,i ako već ne razmišljate koje će rijeci štetiti vašoj stanci razmišljajte bar ,da ne nanosite štetu državi u kojoj žive vaša djeca i u kojoj će zivjeti vasi unuci. Pozdrav za sve kojima je jedina partija Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Srbin

16.03.2018 07:54

Ovaj Mektic pravo voli da zabavlja narod a nista od onoga sto je rekao ne uradi. Pa obeca hapšenja lopova i svasta nesto a on i dalje samo blebece. Pas koji laje a ne ujeda

ODGOVORITE
Name

dado

16.03.2018 18:18

HAPSI MEKTICU HAPSI I KANDIDUJ SE ZA PREDSJEDNIKA.

ODGOVORITE