Najava - LŠ: Kad se gostovanje pretvori u ekskurziju!

Jup meša karte, Bešiktaš brani čast! Zapravo, mnogo više razloga za “štekovanje” ima Bešiktaš, budući da je stekao realne šanse da po drugi put u istoriji dođe do treće uzastopne titule nacionalnog prvaka.

Fudbal 14.03.2018 | 15:45
Najava - LŠ: Kad se gostovanje pretvori u ekskurziju!
Ako je suditi na osnovu prošlonedeljnih duela između Mančester Sitija i Bazela, odnosno Liverpula i Porta u kojima su engleski klubovi otaljavali posao posle ubedljivih pobeda u prvim mečevima, Bešiktaš bi mogao časno da se oprosti od Lige šampiona.

Minhenskih 5:0 omogućava treneru Bajerna Jupu Hajnkesu da pruži priliku momcima koji su u drugom planu i da okosnicu startne postave sačuva za predstojeći bundesligaški derbi sa RB Lajpcigom.

Međutim, činjenica da su Bavarci praktično odbranili „salataru” mogla bi da izazove želju kod iskusnog stručnjaka da Turcima suprotstavi najjači mogući sastav s namerom da se zabeleži još jedan ubedljiv trijumf koji bi preostalim učesnicima četvrtfinala elitnog klupskog takmičenja poslao jasnu poruku: Bajern je dovoljno moćan da osvoji ušati pehar.

Uoči utakmice napadač Tomas Miler, kako to i nalaže sportska kurtoazija, istakao je da Bajern mora ozbiljno da shvati gostovanje u Istanbulu, bez obzira na rezultat iz prve utakmice.

“Spremamo se kao da je bilo 0:0. Hoćemo da odigramo hrabro i nastavimo tamo gde smo stali u Minhenu”, rekao je Miler.

Reprezentativca Nemačke raduje to što će Bajern igrati pred vatrenim navijačima kakvi su Bešiktaševi.

“Za nas fudbalere je najvažnije da igramo u dobroj atmosferi. Znamo sa koliko strasti podržavaju svoj klub i nose svoju ekipu. Uostalom, to je suština fudbala”, dodao je Miler.

Zapravo, mnogo više razloga za “štekovanje” ima Bešiktaš, budući da je stekao realne šanse da po drugi put u istoriji dođe do treće uzastopne titule nacionalnog prvaka. Četiri dana posle ove crno-bele očekuje možda i ključna utakmica sa Bašakšehirom, tako da će njihov trener Šenol Guneš pre pribeći „velikoj rokadi” nego nemački mu kolega.

S druge strane, novi eventualni debakl loše bi se odrazio na moral Crnih orlova, pa imamo zaista zanimljivu situaciju zbog koje je teško predvideti ishod ovog meča. Fudbalski parametri su na Bajernovoj strani, jedina Bešiktašova prednost su navijači – a biće ih 40.000 – koji fanatičnim navijanjem nose svoje ljubimce svih 90 minuta.  

Ono što je izvesno je da Guneš ne može da računa na povređene Pepea i Duška Tošića, odnosno suspendovanog Domagoja Vidu. Kadrovskih problema ima i Hajnkes - i Istanbulu zbog povreda sigurno neće igrati Manuel Nojer, Kingsli Koman i Korentan Toliso, dok bi Arjen Roben trebalo da odmori.

Očekivani sastavi

BEŠIKTAŠ (4-2-3-1): Fabri - Gokhan, Medel, Necip, Adrijano - Hačinson, Tolgaj - Kvarežma, Taliska, Babel - Negredo.

BAJERN (4-2-3-1): Ulrih - Kimih, Zule, Humels, Alaba - Vidal, Tijago - Miler, Rodrigez, Riberi - Vagner.

LIGA ŠAMPIONA - 1/8 FINALA

Juventus - Totenhem 2:2, 2:1
Bazel - Mančester Siti 0:4, 2:1
Porto - Liverpul 0:5, 0:0
Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1, 2:1

Utorak:
Mančester Junajted - Sevilja 1:2 (0:0) (prva utakmica 0:0) 
/Lukaku 84 - Ben Jeder 74 i 78/

Roma - Šahtjor 1:0 (0:0) (prva utakmica 1:2)
/Džeko 52/

Sreda:

18.00: Bajern - Bešiktaš (prva utakmica 5:0)
20.45: Barselona - Čelsi (prva utakmica 1:1)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar