Najava - LŠ: Klasik ovog milenijuma!

Barselona posle odličnog rezultata iz Londona (1:1) dočekuje Čelsi u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Fudbal 14.03.2018 | 14:45
Najava - LŠ: Klasik ovog milenijuma!
Gledajući istoriju kao osnovni paramtar duel između Barselone i Čelsija ne može da predstavlja pravi Klasik osmine finala Lige šampiona, ali može da predstavlja Klasik ovog milenijuma. Epski dueli iz 2009. i 2012.godine učinili su i da večerašnji revanš na Nou Kampu predstavlja više od igre.

Ovo će biti 12.susret Barselone i Čelsija u okviru Lige šampiona od 2005.godine, a katalonski gigant ima samo dva trijumfa.

Duhovi onog bega Fernanda Toresa i efektno završena akcija koja je Barselonu izbacila iz daljeg takmičenja (to je bila 2012.godina) još se osećaju u Kataloniji. Toliko da u Barseloni zaizuru od Čelsija, mada ne bi trebalo.

Plavci ove sezone pate i jednu od najboljih partija u sezoni nisu krunisali trijumfom nad Blaugranom u prvom meču (1:1). Magija Mesija bila je dovoljna da poništi sve dobro što je radila četa Antonia Kontea. Tim iz Londona ima samo jedan trijumf u prethodna četiri zvanična meča.

„Ne znam možemo li reprizirati skoro savršenu partiju, kakva je bila na našem stadionu, jer protiv tima sa igračima kakvi su Mesi, Inijesta i Suarez, moraš biti najbolji što možeš, ali je ekipi i meni jasno da je neophodno biti jako pametan i još više skoncentrisan. Barselona kažnjava i najmanju grešku, a mi smo zbog jedne ostali bez pobede u Londonu. Krećemo iz početka, svom snagom i sa uverenjem da imamo šanse za prolaz u četvrtfinale“, rekao je trener Čelsija Antonio Konte.

Imao je kao što smo pomenuli Čelsi svetle trenutke ove sezone. Međutim, navijačima tog kluba u svežem sećanju je skorašnji duel sa Mančester Sitijem u Premijer ligi. Plavci su protiv ekipe koja igra slično Barseloni delovali hipnotisano i bezvoljno. Bez ambicije da napadnu.

„Nemamo veliko iskustvo u Ligi šampiona. Zato ćemo morati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže“

Zanimljivo da Barselona ima samo dva poraza pred svojim navijačima u sudarima sa engleskim klubovima. Dodala je i 19 pobeda i 11 remija. Istina, Čelsi je dva puta odolevao na Nou Kampu. Međutim, to su bila neka druge vremena. Trenera Blaugrane Ernesta Valverdea može da raduje podatak da Barselona perfektno obavlja zadatke u defanzivi. Lider španskog prvenstva primio je samo jedan gol u prethodna četiri zvanična meča.

Barselona će biti jača za oporavljenog Andreasa Inijestu.

„Čelsi je jak protivnik, posebno u odbrani i veoma homogen. Nadam se da ćemo biti na nivou i proći dalje“, rekao je Valverde.

BARSELONA - ČELSI (prvi meč 1:1)

Barselona

Stadion: Nou Kamp

Sudija: Damir Skomina (Slovačka)

BARSELONA (4-3-1-2): Ter Štegen - Serhi Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Buskets, Rakitić, Inijesta - Paulinjo - Mesi, Suarez.

ČELSI (3-4-3): Kurtoa - Azpilikueta, Kristensen, Ridiger - Moses, Fabregas, Kante, Alonso - Vilijam, Pedro, Azar.

LIGA ŠAMPIONA - 1/8 FINALA

Juventus - Totenhem 2:2, 2:1
Bazel - Mančester Siti 0:4, 2:1
Porto - Liverpul 0:5, 0:0
Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1, 2:1

Utorak:

Mančester Junajted - Sevilja 1:2 (0:0) (prva utakmica 0:0) 
/Lukaku 84 - Ben Jeder 74 i 78/

Roma - Šahtjor 1:0 (0:0) (prva utakmica 1:2)
/Džeko 52/

Sreda:

18.00: Bajern - Bešiktaš (prva utakmica 5:0)
20.45: Barselona - Čelsi (prva utakmica 1:1)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar