Kup - Zvezda za Mačvu: Luka Ilić, Hajdin, Adžić...

Crveno-beli poljuljanog samopouzdanja protiv Mačve (15. 30) traže prolaz u polufinale kupa.

Fudbal 14.03.2018 | 12:15
Kup - Zvezda za Mačvu: Luka Ilić, Hajdin, Adžić...
Crvena zvezda odlazi na noge Mačvi poljuljanog samopouzdanja! Crveno-beli prolaz u polufinale Kupa tražiće na teškom terenu u Šapcu (sreda 15.30) posle slabe partije protiv Napretka i kazne Eskića u 90. minutu. Lider Superlige ne liči u poslednje vreme na tim koji je tokom jeseni gazio sve pred sobom.

Trener crveno-belih, koji na kup čekaju od 2012.godine, ima mnogo kadrovskih problema uoči prvog od dva vezana gostovanja kraj Save. Zbog srčanih problema hospitalizovan je jedan od kapitena tima Mičel Donald, Vujadin Savić i El Fardu Ben su van stroja zbog problema sa mišićima. Da mogu crveno-beli bi sigurno izbegli današnje obaveze, ali moraju da jurišaju na pehar namenjen najboljem timu masovnijeg takmičenja.

„Jedini lek je da se odigra dobro i da se zabeleži rezultat koji očekujemo. U fudbalu, kao i životu, nekada pobedite i kada ne igrate dobro. Nisu napadači zaboravili da daju golove, ali se nekada uđe i u ovakvu fazu. Nisam zadovoljan što primamo golove, jer to ne sme da nam se događa. Prabaćemo da ispravimo neke detalje i radimo na tome. Međutim, nismo sami. Postoji i faktor protivnika“, poručio je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Očekuje se da povređenog Vujadina Savića zameni oporavljeni Babić, takođe i da Vladan Milojević izvrši određene rotacije u veznom redu. Težak teren možda bi najviše pogodovao kapitenu Milijašu, ali nije nemoguće da šansu dobije Luka Ilić.

Zvezda je na svakoj od prethodne četiri utakmice primila gol, što je jasan pokazatelj da Mačva ima čemu da se nada. Tim pre što domaćin igra mnogo bolje na svom bunjištu. Ovog proleća su u Šapu slavili protiv Napretka i igrali nerešeno protiv Vojvodine. Šapčani se nadaju da će da ponove uspeh iz 1990.godine kada su poslednjih put igrali finale Kupa.

„U životu ne postoji stvar koja se ne može uraditi. Odigraćemo bez straha, pa kako nam bude“,poručio je trener Mačve Dragan Aničić.

Mačva ima samo jedan trijumf u prethodnih pet susreta. Na četiri od pomenutih pet duela došlo je 2-3. Sa druge strane na četiri prethodna meča crveno-belih došlo je gg. I pored evidente krize igre vicešampion je favorit.

MAČVA - CRVENA ZVEZDA (15.30, TV ARENA)

Šabac

Stadion: Gradski

MAČVA (4-2-3-1): Filipović - Pejović, Lazarević, Ristivojević, Jevtić - Ilić, Milenković, Gavrić, Adamović, Arsenijević - Matić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Babić, Le Talek, Hajdin - Jovičić, Krstičić - Srnić, L. Ilić, Adžić - Pešić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar