Kup: Partizan Javoru daje dva komada po navici!

Crno-bali favoriti za plasman u polufinale Kupa Srbije.

Fudbal 14.03.2018 | 11:45
Kup: Partizan Javoru daje dva komada po navici!
Bez primljenog gola plasirali su se i Javor i Partizan u četvrtfinale Kupa Srbije, ali će jedan od njih takmičenje morati da završi danas, posle međusobnog duela u Ivanjici (13.00, TV Arena sport 1) budu odlučili ko će među četiri najbolja u masovnijem takmičenju.

Crno-beli u dobrom raspoloženju stižu u varoš pod Golijom. Čini se da su prebrodili krizni period i dvema pobedama (nad Radom 3:1 i Čukaričkim 2:0) nagovestili bolje dane. Pitanje je koji će sastav Miroslav Đukić poslati na teren, povređena su dvojica štopera Milan Mitrović i BojanOstojić, što znači da će sigurno igrati mladi Svetozar Marković u paru sa Nemanjom R. Miletićem, vezista Zoran Tošić će propustiti i ovaj meč zbog problema sa mišićem trbušnog zida, a Sejduba Suma se tek oporavio od gripa.

Tim iz Humske 1 svakako slovi za favorita. Po više osnova. Možda je najupečatljiviji tradicija. Parni valjak je u seriji od devet pobeda nad Javorom, u Ivanjici je slavio na minulih sedam gostovanja, posebno je upečatljiv podatak da je na sedam uzastopnih susreta sa ovim rivalom uvek davao po dva gola. Uostalom, tako je bilo i u oba ligaška susreta ove sezone (Đurđević i Suma u Beograd, a Marko Janković sa skoro dva identična hica u gostima).

„Nećemo mnogo da „šaramo“, eksperimentišemo, kup nam je veoma bitan. Videćemo da li se neko oseća umorno, odlučićemo o promenama u sastavu neposredno pred početak meča“, nagovestio je malo rokada u prvih 11 Miroslav Đukić, trener Partizana.

Javor ima problem u realizaciji na svom terenu, na poslednjih pet utakmica dao je četiri gola (od čega tri na jednoj utakmici), u minulom superligaškom kolu lako je poražen na Banjici, tako da...
„Crno-beli su opet našli dobitnu formulu, nemaju razloga da je menjaju. Janković je sa malim Đerlekom konstantna opasnost po protivnički gol, tako da moramo dobro da otvorimo oči. Spremni smo i ako budemo u psihološko-taktičkom smislu na nivou, neće biti iznenađenje da napravimo pozitivan rezultat“, saopštio je Vlado Jagodić, šef struke Ivanjičana, koji za ovaj meč ne može da računa na povređene Eliomara Silvu i Nenada Sevića, a roviti su Miroslav Maričić, Milan Milanović i Boban Đerić.

Imajući u vidu prošlost, ne baš pohvalnu formu Javor i uspravljanje Partizana, crno-beli su bliži pobedi u takmičenju čiji trofej brane.

PROJEKTOVANI SASTAVI

JAVOR - PARTIZAN 13.00

Ivanjica
Stadion Javora
Sudija: Srđan Jovanović

JAVOR: Đogatović - Ristovski, Karišik, Kornelijus, Amamović - Panić, Kolaković, Maričić - Đerić, Krnić - Mrkaić. Trener: Valdo Jagodić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Jevtović, Zdjelar - Janković, Pantić - Tavamba, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE

13.00 Javor - Partizan
15.30 Mačva - Crvena zvezda
17.00 Napredak - Čukarički
17.00 Vojvodina - Mladost

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar