Murinjo: Ispadanje - ništa novo za ovaj klub!

"Ne mogu ništa da zamerim igračima", kaže Portugalac.  Murinjo: Ispali smo, pa šta?! Menadžer Mančester junajteda izjavio je da eliminacija Mančester junajteda iz Lige šampiona nije ništa novo.

Fudbal 14.03.2018 | 13:45
Murinjo: Ispadanje - ništa novo za ovaj klub!
Kako je podneo poraz od Sevilje Žoze Murinjo?

Lagano, kao da je izgubio od Stouka ili Evertona. Portugalac kaže da je njegov tim igrao dobro sinoć.

"Ne mislim da je partija mog tima bila loša. Namera i način na koji smo počeli utakmicu su bili stvarno pozitivni. Igrači su bili slobodni, imali smo nekoliko dobrih prilika. Ne mogu da kažem da su moji igrači imali loš pristup ili da nisu hteli pobedu. Ništa im ne zameram", podvukao je Murinjo. 

Potom je Portugalac demonstrirao svoj nadaleko poznati ironični ton.

"Sedeo sam u ovoj stolici već dva puta. Prvi put sa Portom kada sam izbacio Mančester Junajted, drugi put sa Realom i tada sam izbacio Mančester Junajted. U suštini ovo večeras nije ništa novo za ovaj klub", zaključio je Murinjo.

Kada je kompletna fudbalska javnost očekivala od Žozea Murinja da se pozabavi razlozima slabe igre i neuspeha u dvomeču sa Seviljom (0:0, 1:2), u osmini finala Lige šampiona, portugalski stručnjak - kome alibi izjave i spinovanja nikad nisu bili strani - uspeo je, čini se, da nadmaši samog sebe.

Murinjo je posle "šamara" koji je njegov tim primio na domaćem terenu odlučio da povuče paralelu sa događajima od pre pet, odnosno 14 godina.

"Ja sam na ovom stadionu dva puta izbacivao Mančester junajted iz Lige šampiona. Uradio sam to sa Portom i sa Realom. Tako da ovo nije ništa novo za ovaj fudbalski klub", rekao je "Specijalni" posle poraza u utakmici u kojoj je Junajted smatran izrazitim favoritom.

Porto je 2004, posle gola Koštinje u 90. minutu revanša za 1:1, bio bolji još od Liona, Deportiva i Monaka i postao je šampion Evrope, dok je Murinjov Real posle "crvenih đavola" 2013. eliminisao Galatasaraj, pa u polufinalu stao pred Borusijom iz Dortmunda (1:4, 2:0).

"Ne želim od ovoga da pravim dramu, nemamo vremena za to. Sledeća utakmica je u subotu i ne možemo da budemo tužni duže od 24 sata. Ovo je fudbal, nije kraj sveta",dodao je on.

Trofejni trener u startnu postavu je uvrstio Maruana Felainija, kao iznenađenje, ali Belgijanac zajedno sa Nemanjom Matićem i ostalima, nije uspeo da se nametne.

Junajted je generalno bio bezopasan tokom 180 minuta igre sa petoplasiranim timom španskog prvenstva.

"Sevilja ima dobar tim i zna da sakrije loptu. Imaju igrače u sredini terena koji su zaista dobri u tome i radili su to većim delom meča, ali tako da dugo nisu bili pretnja po naš gol. Naravno, prvi gol uvek menja pravac kojim se odvija utakmica", rekao je Murinjo.

Visam Ben Jeder ušao je sa klupe u 72. minutu, a mrežu je zatresao u 74. i 78. minutu.

"Nekad se meni posreće izmene, nekad drugim trenerima. Uvođenje Ben Jedera je bilo dobar, srećan Vinćencov potez. Kada su došli u vođstvo od 1:0, to je postala potpuno druga utakmica".

Junajtedu je u tom trenutku bilo potrebno da preokrene na 2:1, ali uspeo je samo da postigne počasni pogodak preko Romelua Lukakua, iz jednog od svega četiri udarca u okvir gola za pune dve utakmice!

"To je samo statistika", glasio je odgovor koji je definitivno potvrdio da se Murinjo nalazi u stanju "nirvane" i da ne može da ga poremeti nijedno novinarsko pitanje.

Od dolaska u Mančester potrošio je na pojačanja 350 miliona evra, ali nije uspeo da konstruiše igru dostojnu nekadašnjeg prvaka Engleske i Evrope.

Šta treba da se menja?

"Sve, sve zajedno, ali to je prirodan proces. Svi dobro troše novac kojim raspolažu, ne samo mi. Ne žalim ni za čim. Dao sam sve od sebe, igrači su dali sve od sebe, pokušali smo, izgubili i to je fudbal".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar