Gvardiola je čovjek s veoma niskim samopouzdanjem!

"Pep je vratio vreme unazad u Bajernu, naopako je prevrnuo ceo dobro promišljeni sistem, oprobanih i delotvornih medicinskih programa", tvrdi doskorašnji šef lekarskog tima bavarskog velikana.

Fudbal 15.03.2018 | 13:00
Gvardiola je čovjek s veoma niskim samopouzdanjem!
Legendarni šef medicinske službe u Bajernu, dr Hans-Vilhelm Miler-Volfart nije mogao više da izdrži, a da dobro ne "ispljuje" nekadašnjeg trenera njegovog kluba, Đosepa Gvardiolu.

Proslavljeni nemački lekar je imao velikih problema s katalonskim stručnjakom tokom njegovog šefovanja na Alijanc areni od 2013. do 2016. Miler-Volfart je u Nemačkoj poznat kao veliki stručnjak za sportske povrede, a u redovima Bajerna je proveo čak 38 godina pre nego što se nedavno penzionisao. Zato se njegova reč izuzetno poštuje i ceni. I prede poslovične nemačke suzdržanosti, nije mogao da ne napiše nekoliko "ljutih" redaka o Gvardioli u svojoj autobiografiji.

"Smatram ga za čoveka sa veoma niskim samopouzdanjem koji će učiniti sve da to sakrije od drugih! Deluje kao da živi u konstatnom strahu od gubljenja moći i autoriteta, što mu je gore nego porazi", stoji u knjizi dr Miler-Volfart koji je odmah udario nisko.

A zašto smatra tako, objasnio je u nasatavku autobiografije koja dosta objašnjava kakav je Pep čovek, ne i stručnjak.

"Povredio mi je čast, verbalno bi me napao dok sam radio tretmane igračima. Krivio me je za brojne povrede, fizičko stanje fudbalera, čak i za poraze! Uvek je burno reagovao kada bi morao da menja igrača zbog povrede mišića. Govorio bi da je nemoguće da u Bajernu za oporavak treba šest sedmica, a u Španiji samo dve!"

Jasno je da u Bajernu tih godina nisu cvetale ruže ni ljubav, pre svega zbog toga što je Gvardiola očekivao čuda, pa čak i od medicinskog tima, a to je Miler-Volfarta posebno vređalo i bolelo.

"Po mom mišljenju, Pep je vratio vreme unazad u Bajernu, naopako je prevrnuo ceo dobro promišljeni sistem, oprobanih i delotvornih medicinskim programa. Ma on je znao sve bolje od nas... Jer njega nije interesovala medicina, već medicinska čuda!"

Sukob između njih dvojice je izbio tokom 2015. kada je predsednik Bajerna, Uli Henes bio u zatvoru te nije mogao da smiri situaciju. Posebno je bilo napeto kada je Bajern izgubio od Porta 3:1, zašta je Gvardiola okrivio doktora. U jednom trenutku je dr Miler-Volfart čak napustio klub, da bi ga nekako nagovorili da se vrati. Ovo nije bio prvi put da napusti Bavarce, pošto je to učinio još 2008. kada se zakačio sa Jirgenom Klinsmanom, da bi se vratio tek pošto je ovaj napustio klupu minhenskog kluba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar