Komanda iz Dohe - Anćeloti za bolji PSŽ!

Kontrola transfer politike, kontakti sa Zahavijem za Levandovskog i Vajgl kao Motin naslednik.  Glavni finansijeri PSŽ i vlasnici iz senke rekli svoje! Luis Enrike #2, Antonio Konte #3.

Fudbal 15.03.2018 | 23:49
Komanda iz Dohe - Anćeloti za bolji PSŽ!
Unaj Emeri broj poslednje nedelje na klupi Pari Sen Žermena. Ugovor koji mu ističe na leto neće biti produžen, a posle svega što je nestrpljiva katarska uprava morala da istrpi u ovoj i prošloj sezoni dobro je što i dalje ima radno mesto.

O imenu naslednika španskog trenera razgovara se duže vreme, a posle eliminacije od Reala u osmini finala Ligi šampiona iste su dodatno intezivirane. Kao prvo ime iskočio je Antonio Konte, s kim bi emisari PSŽ trebalo da obav informativni razgovor već u utorak, stidljivo se pominje i Masimilijano Alegri, tu se negde vrti i ime Luisa Enrikea, dok su ludi snovi Maurisio Poketino i Pep Gvardiola. Ipak, iz Dohe se začuo glas katarskog šeika Tamima bin Hamada Al Tanija, jednog od savetnika svog oca, vremešnog gazde Pari Sen Žermena iz senke Hamada bin Kalife Al Tanija, koji bi trebalo da bude presudan u potrazi za novim stručnjakom. Četvrti sin bivšeg katarskog emira poslao je komandu - Karlo Anćeloti.

Prema informacijama dobro obaveštenih izvora iz Francuske, vladajuća porodica smatra da je Pari Sen Žermen jedino u Karletovo vreme izgledala kao tim spoboban da postane evropski velikan u budućnosti. Kao jedan od glavnih aduta u Anćelotijevu korist pominju se i njegovi ljudski kvaliteti, pošto je bio miljenik svlačionice i znao je da izgradi pravi odnos sa svojim igračima. Takođe, znao je i da obuzda nadobudne zvezde i postavi stvari na svoje.

Italijan je trenutno bez angažmana, a posle rastanka sa Bajernom poručio je da ne želi da se vrati fudbalu dok se sezona ne završi. Dosad se Anćeloti dovodio u vezu sa Milanom, Arsenalom i Čelsijem, ali glavni finansijeri PSŽ smatraju da bi Anćeloti mogao da spreči da se ambiciozni projekat raspadne i da zadrži Nejmara na Parku prinčeva.

Kako bi povratak bio realan, klub će morati da prihvati određene uslove zbog kojih je Anćeloti i otišao u prvom mandatu. Pre svega, želi da u svoje ruke preuzme transfer politiku kluba, što znači da Naser Al Kelaifi ne bi smeo da mu se meša u posao. Njih dvojica su u prethodnom Anćelotijevom boravku u PSŽ (2011-2013) imali nategnute odnose zbog neslaganja oko izgleda tima i kupovine igrača.  

Ukoliko pregovori s Anćelotijem ne budu urodili plodom, lako bi moglo da se dogodi da novi trener postane Luis Enrike. Katalonski Mundo Deportivo javlja da je Enrike već imao razgovore sa vodećim ljudima PSŽ u Dohi, ali dalje od toga se nije išlo.

Tamim bin Hamad Al Tani je već izdao rešenje da se sa Emerijem ne nastavi saradnja, a predsednikuNaseru Al Kelaifiju i sportskom direktoru Anteru Enrikeu poručio da otputuju u Brazil na sastanak sNejmarom povodom spekulacija o nezvaničnim pregovorima sa Realom.

Prebogatim katarskim šeicima se žuri da što pre obezbede novog trenera, kako bi mogli da krenu u rekonstrukciju tima. Nejmarov ostanak je prioritet svih prioriteta, a njemu i Kilijanu Mbapeunajverovatnije će biti dodeljen novi centarfor. Šuška se da je porodica Al Tani razmišlja o tome da kontaktira Pinija Zahavija i raspita se za mogućnost dolaska Roberta Levandovskog, dok je jedna od glavnih želja Antoan Grizman. Ipak, u Španiji već kruže priče da se Francuz obećao Barseloni i da ima potpisan predugovor, zbog čega je već odbio produžetak saradnje sa Atletikom.

Intenzivno se razmišlja o nasledniku Tijaga Mote u srcu veznog reda, a prvi pik je Dortmundov biserJuljan Vajgl.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar