Đukić: Partizan živi od trofeja, hoćemo Kup!

Partizan u sredu igra u Ivanjici protiv Javora u četvrtfinalu Kupa Srbije. Trener crno-belih poručuje: "Idemo da pobedimo, hoćemo trofej. U odličnom smo momentu, prevazišli smo muke". O Đerleku i Sveti Markoviću: "Imaju odlične 'glave'".

Fudbal 13.03.2018 | 21:15
Đukić: Partizan živi od trofeja, hoćemo Kup!
Partizan je prošle sezone osvojio "duplu krunu". Ove sezone titula mu izmiče iz ruku, ali je u Kupu Srbije i dalje u poziciji da odbrani trofej.

Prva prepreka je Javor u Ivanjici, u sredu, u četvrtfinalu Kupa Srbije. 

"Želimo da igramo finale kupa, želimo trofej, jer Partizan živi od trofeja. Igraćemo protiv protivnika koji će, verujem, probati da nam zada mnogo teškoća, ali mi želimo da potvrdimo seriju i da pokažemo da smo na putu oporavka", rekao je Đukić na konferenciji za novinare i nastavio:

"Nalazimo se u odličnom momentu, ekipa raste, samopouzdanje raste, pogotovo posle prvog poluvremena protiv Čukaričkog, koje smo odigrali na vrhunskom nivou. Prevazišli smo mnoge muke i probleme i to nas je učinilo jačim, i ulazimo u finiš u dobrom momentu i sa velikim samopouzdanjem".

Za Javor kaže da je čvrsta ekipa, defanzivno orijentisana, koja će probati da ugrozi Partizan iz kontranapada.

"Vežbaćemo i penale, moramo sve da predvidimo, jer nikad se ne zna. Ali, želeli bismo da se to reši tokom igre", dodaje Đukić.

Trener Partizana sigurno neće moći da računa na trojicu igrača: štopere Bojana Ostojića i Milana Mitrovića, kao ni na Zorana Tošića (svi povređeni). Sejdubu Suma se tek oporavio posle virusa i on je pod znakom pitanja.

"Mitrović oseća bol u stopalu, baš u delu kojim udara loptu i to ga boli već kad obuje kopačku. Suma je imao virus i tek juče je trčkarao...", kaže Đukić i dodaje da neće praviti velike rokade u timu:

"Nećemo eksperimentisati, nećemo mnogo 'šarati', jer kup nam je bitan".

Šta je sa Nebojšom Kosovićem?

"Počeo je da trenira sa ekipom, ušao je u potpuni trening, ali mu fali ritam, utakmice", kaže Đukić. Trener Partizana planira da u pauzi zbbog obaveza reprezentacija zakaže nekoliko kontrolnih mečeva i želeo je da i Kosovića vidi u timu, ali je on dobio poziv u reprezentaciju Crne Gore, koja će krajem marta odigrati prijateljske utakmice sa selekcijama Kipra i Turske.

Tokom konferencije za novinare pričalo se i o dvojici tinejdžera koji su pokazali da mogu da nose teško breme kakav je dres Partizana - Arminu Đerleku i Svetozaru Markoviću.

Đukić ih obojicu hvali i kaže da imaju preduslov da budu vrhunski igrači, a to je "glava".

"Đerlek ne leti, spreman je da radi za ekipu. ima sve evropske vrednosti, ni u jednom momentu nije u oblacima i svestan je da treba još da radi. To je i jedan od glavnih preduslova da postanete veliki igrač. Ja Đerleka mogu da čekam, da dođe na nivo gde će praviti razliku, jer on radi za ekipu. Da ne radi za ekipu, onda bi to bio problem. Ali, radi vrhunski za ekipu i čekamo da on nadođe, da vidimo fudbalske vrednosti koje ima u sebi. On je vrhunski pre svega zbog glave, njegovih shvatanja", rekao je Đukić i nastavio o štoperu:

"Isto kao i Sveta (Svetozar Marković) - to su dve vrhunske glave, pametni, bistri i radni momci, što su glavni preduslovi da biste postali vrhunski igrač".

Đukić kaže da su na Banovom brdu Nemanja Miletić i Svetozar Marković činili dobar štoperski tandem.

"Sveta ima odličnog profesora - Miletu - koji igra u vrhunskoj formi, koji nam daje ozbiljnost, mirnoću, u svakom momentu samopouzdanje. Sveta ima od koga da uči".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar