Trkulja i Menalo "otpali" sa spiska "zmajića"

"Mislim da smo prvom utakmicom u Velsu stvorili sebi mogućnost da smo i dalje u igri za odlazaka na Evropsko prvenstvo ili plasman u baraž", kaže selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović.

  • Sport
  • Fudbal


Selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović odredio je 24 igrača na koje će računati u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Velsa i Lihtenštajna.

"Čekaju nas dvije jako važne utakmice. Za mene je uvijek najvažnija prva naredna. Mislim da smo prvom utakmicom u Velsu stvorili sebi mogućnost da smo i dalje u igri za odlazaka na Evropsko prvenstvo ili plasman u baraž. Međutim, treba razmišljati utakmicu po utakmicu. Prije svega me interesuje Vels. Prvu koju smo dobili u gostima moramo zaboraviti, jer se pokazalo da je ovo jako izjednačena grupa u kojoj svako svakoga može pobijediti. To je najbolje pokazao Vels pobjedom u Švajcarskoj sa 3:0. Ujedno to je dokaz da je odličan rival. Nadam se da će igrači ispoštovati sve što se dogovorimo i da ćemo na kraju izvući dobar rezultat", kazao je Marinović.

Selektor mlade bh. selekcije dodao je da je zadovoljan formom izabranika, ali i da je hendikep što neće u sastavu biti Menala i Trkulje.

"Jedino čime ne mogu biti zadovoljan to su povrede Menala i Trkulje. Želja mi je da svi ostali dođu zdravi. I u mladoj selekciji su igrači koji igraju za svoje klubove, tako da možemo biti zadovoljni. Pozvali smo Suana Bešića. Zbog povrede Trkulje otvorila se mogućnost da provjerimo Bešića, koji nastupa za Olimpik Marselj i da vidimo o koliko se talentovanom golmanu radi", rekao je Marinović.

Marinovićev spisak: golmani: Azir Muminović, Matej Marković, Suan Bešić; odbrana: Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Besim Šerbečić, Kerim Memija, Eldar Čivić, Darko Todorović, Advan Kadušić, Kemal Osmanković; vezni red: Nihad Mujakić, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Marijan Ćavar, Zinedin Mustedanagić, Stjepan Lončar, Nikola Dujaković, Haris Hajdarević; napad: Demir Peco, Ermedin Demirović, Mićo Kuzmanović, Ivan Jukić i Nerdin Mulahusejnović.

U-21 reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraće protiv Velsa 23. marta u Zenici, te četiri dana kasnije u Vaducu sa Lihtenštajnom.

TABELA: Rumunija 12 bodova, BiH 9 (utakmica manje), Portugal 7 (-2), Švajcarska 7, Vels 7 (-1), Lihtenštajn 0 (-2).

Izvor: mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.