Sergej i Nemanja vrijede 130,8 miliona evra!

Igrama u Laciju i Mančester junajtedu, dvojica srpskih fudbalera "debelo" su povećala svoju vrednost na trižtu. Milinković-Savić je deveti, a Matić 23. na CIES rang listi.

Fudbal 13.03.2018 | 22:00
Sergej i Nemanja vrijede 130,8 miliona evra!
Srpski reprezentativac iz Lacija Sergej Milinković-Savić samo u poslednjih šest meseci za 40,7 miliona evra povećao je svoju vrednost na tržištu odličnim igrama i sada ona iznosi 70,5 miliona, pokazali su istraživanja ugledne Fudbalske opservatorije Međunarodnog centra za sportske studije (CIES).

Organizacija iz Nojšatela, koja se jako studiozno bavi svim statističkim podacima u svetu fudbala, svrstala je Sergeja na deveto mesto fudbalera sa najvećim rastom vrednosti u najboljih pet liga sveta.

Na listi u "Top50" na deobi 23. mesta je još jedan srpski reprezentativac, Nemanja Matić iz Mančester Junajteda, čija je cena skočila za 29,5 miliona i sada iznosi 60,3 miliona, kao i Vilfredu Ndidiju iz Lestera.

Najveći porast ostvario je Mohamed Salah iz Liverpula za čak 74,7 miliona na 162,8 miliona, drugi je golman Mančester Sitija Ederson Moraeš (74,4 miliona - 97,8 miliona), iza je njegov saigrač Leroj Sane (63 miliona - 151,2 miliona), a između još jednog "građanina" Gabrijela Žezusa (53,1 milion - 105,9 miliona) je tinejdžer Pari Sen Žermena Kilijan Mbape (54,7 miliona - 188,5 miliona).

Inače, u fudbalu važi staro pravilo da igrač vredi onoliko koliko je neko spreman da plati za njega, a Lacio je nedavno objavio da je odbijao ponude za Milinković-Savića koje su se kretale oko 70 miliona evra.

CIES napominje da je vrednost igrača računata po "ekskluzivnom algoritmu" razvijenom u Fudbalskoj opservatoriji ovog udruženja.

Ovo istraživanje obuhvata brojne statističke parametre i nezavisno je od toga koliko su klubovi spremni da (pre)plate transfere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar