Novak Đoković o povredi, povratku i Bogu...

Novak: Bog nam daje izazov kad najmanje očekujemo. . .  "Uvek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog", rekao je Đoković posle poraza koji otvara pitanje o novoj pauzi.

Tenis 13.03.2018 | 15:15
Novak Đoković o povredi, povratku i Bogu...
"Voleo bih da čestitam protivniku na borbi i sjajnom, sjajnom duhu na terenu", počeo je izlaganje Novak Đoković nakon što je njegov drugi povratak na ATP tur, ovog puta posle operacije lakta, završen porazom već u prvom meču.

Njega je u 2. kolu Mastersa u Indijan Velsu savladao 109. teniser sveta, Taro Daniel.

"Činilo mi se kao da igram prvi meč u karijeri. Veoma čudno, nisam se uopšte dobro osećao", kratko je, i slikovito, Novak opisao nastup u nedelju uveče po našem vremenu.

Između redova, Novak je priznao da je požurio sa povratkom na teren i da 48 dana pauze od poraza u Melburnu od Hjeona Čunga i izlaska na duel sa kvalifikantom, Danielom, u Indijan Velsu - nije bilo dovoljno.

"Tako je, kako je... Vidite, očigledno je da mi nedostaje tenis. S jedne strane, imam potrebu da se takmičim. Nedostaje mi da budem tamo (na terenu, prim. aut). To je sve važna stvar u mom životu... Zahvalan sam što sam bio na terenu tako brzo posle povrede, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro", govorio je i dodao:

"Nije ni trebalo da budem ovde, operisao sam se pre pet-šest nedelja, tako da nije bilo očekivanja ovde. Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram sa timom i da smislimo strategiju kako ćemo dalje".

U svemu, pronašao je i motiv za dalje.

"Bog nam uvek zada neki izazov kada ga najmanje očekujemo. Uvek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog", rekao je Đoković, u čijem stručnom štabu tokom kratkog boravka u Kalifornijskoj pustinji nije bilo Andrea Agasija.

"Napravio sam toliko neiznuđenih grešaka da je ovo bio jedan od onih dana kada niste u mogućnosti da pronađete ritam sa osnovne linije, posebno na bekhendu. Neobjašnjive, nekarakteristične greške... Ali, pretpostavljam da je sve to deo specifičnih okolnosti u kojima sam u ovom trenutku".

Novak, koji je tokom prvog susreta sa 25-godišnjim japanskim teniserom napravio 61 neiznuđenu grešku, nije želeo da odgovara na pitanja u vezi sa operacijom u Švajcarskoj.

"Pročitajte moje saopštenje, tamo sve piše", dodao je.

Biće zanimljivo videti da li će se Novak povući sa predstojećeg Mastersa u Majamiju, koji tradicionalno "naleže" na Indijan Vels ili će možda uslediti nova pauza do početka sezone na šljaci, koju otvara Masters u Monte Karlu (14. april).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rašo

13.03.2018 14:42

Био си, јеси и бићеш велики човјек док дишеш на овоме свјету. Само лагано и све ће бити на свом мјесту. Има изрека која каже три пута у животу је имати па немати, ако то поредимо са тенисом чека та успон, пад па успон.

ODGOVORITE