Fotografije kao uspomene i dalje postoje

Vjerni čuvari uspomena i podsjetnik na neka lijepa, prošla vremena svakako su fotografije. Iako se u prvi mah ne možemo sjetiti kada smo poslednji put izradili neku, fotografi kažu da ipak ima onih koji pomoću fotografija čuvaju uspomene.

Zanimljivosti 13.03.2018 | 14:39
Fotografije kao uspomene i dalje postoje
Digitalno doba učinilo je svoje i kada su u pitanju fotografije, na čiju izradu smo nekada danima čekali. Razvijanje filmova već odavno je otišlo u zaborav. Bijeljinci sa kojima smo razgovarali priznaju da se ne sjećaju kada su poslednji put izradili fotografije. Ipak, ima i onih koji, uprkos brzom životu i savremenoj tehnologiji, više vole da, kako kažu, imaju fotografije u ruci.

Željko Stojanović, vlasnik jedne od bijeljinskih fotografskih radnji kaže da ima onih koji bez obzira na digitalne fotoaparate I mobilne telefone ima onih koji žele da im odštampana fotografija bude uspomena.

Foto albumi danas uglavnom čuvaju isključivo bitne momenta iz života, a kako savjetuju stručnjaci treba biti oprezan sa fotografijama koje ostaju na memorijskim karticama I računarima jer je njihov vijek trajanja prolazan.

Iako u današnje vrijeme samo jednim klikom možemo zabilježiti bitne trenutke, izrađena fotografija, ipak, ima neku posebnu čar i vrijednost. Jednoga dana kada budete listali stare porodične fotografije imaćete poseban osjećaj proživljavanja svih bitnih momenata, a to je neprocjenjivo.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar