Izlila se Una, zatvoren put

Zbog izlijevanja rijeke Une, obustavljen je saobraćaj u mjestu Vrioci na magistralnom putu M-14 Kozarska Dubica-Kostajnica. U funkciji su alternativni pravci.

Bosna i Hercegovina 13.03.2018 | 08:10
Izlila se Una, zatvoren put
Vidljivost je zbog magle jutros smanjena na putnim pravcima Konjic-Mostar i Doboj-Tuzla-Kalesija.
 
Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja savjetuje se pojačan oprez. Izdvajaju se dionice: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.
 
Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
 
Od 07.30 do 17.00 sati, izvode se radovi na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II na magistralnom putu M-5.  Za vrijeme izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
 
Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida.
 
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz IC BIHAMK-a. 

Izvor: Fena

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izliva

13.03.2018 07:36

Stara izreka istorija se ponavlja opet se obistini dolazi poplava isto kao 2014 reke nadolaze voda se izliva

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

13.03.2018 07:41

Ne sirite dezinformacije..nema opasnosti od poplava..procjenili strucnjaci prije deset dana...znaci da tako mora biti,bez obzira na realnost..E NA OSNOVU OVAKVIH INFORMACIJA SKLAPAJTE SLIKU KUDA IDEMO SA SVE VECIM BROJEM FAKULTETSKIH DEGENERIKA KOJI SE NEZNAKU NI OBUTI SAMI,TOLIKO SU SKOLIVNI...pa vi idite na glasanje,uopste

ODGOVORITE