Za Hasanbašića predložen pritvor

Republičko javno tužilaštvo predložilo je pritvor za Mustafu Hasanbašića iz Tešnja, osumnjičenog za pokušaj ubistva policajca u Doboju, nakon čega je automobilom pobjegao ka Maglaju, gdje je uhapšen.

Bosna i Hercegovina 12.03.2018 | 13:58
Za Hasanbašića predložen pritvor
Hasanbašić je osumnjičen za krivična djela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom prinuda, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

Mjere pritvora su predložene zbog bojazni od bjekstva, kao i zbog osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i zbog bojazni da će Hasanbašić ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Pritvor mu je predložen i zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koja je posebno teška na način izvršenja djela.

Mjere pritvora su predložene i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenosti građana.

O mjerama pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pripadnici Policijske uprave Doboj su u petak, 9. marta, u mjestu Miljkovac primijetili automobil u kome su se nalazili Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja. Policija je prepoznala Hasanbašića za kojim je raspisana potjernica nakon čega su nastojali da ih uhapse.

Hasanbašić i Ćosović su odmah iz pištolja zapucali na dvojicu dobojskih policajaca nakon čega su ih i fizički napali. Hasanbašić je uspio da pobjegne dok je Ćosović uhapšen i sproveden u dobojsku bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Prilikom bjekstva Hasanbašić je od jednog taksiste oteo automobil i uspio izbjeći policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne, te je pobjegao ka Maglaju gdje je u subotu, 10. marta, oko 16.15 časova u mjestu Jablanica i uhapšen.

Nakon što su ga uhapsili pripadnici policije Zeničko-dobojskog kantona, on je u subotu tokom noći predat u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Ćosović je, pošto mu je ukazana ljekarska pomoć, u subotu, 10. marta, ujutro pokušao pobjeći skokom kroz prozor sobe na trećem spratu dobojske bolnice, u čemu je spriječen.

Tojagićeva je rekla da bi Ćosović do kraja dana trebalo da bude predat u Republičko javno tužilaštvo radi daljeg postupanja.

Izvor: Srna
Foto: N1

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Сламка

12.03.2018 13:08

Западни окупатор је нашој полицији наметнуо стандарде које ни они сами не поштију. Примјер: Погледајте како реагују амерички полицајци када неко пуца на њих. Тај, ако остане жив, прође лоше и у истражном затвору и на суђењу и послије када ослужује казну. Наравно, ти стандарди су наметнути да би се овдје стварали хаос и безвлашће. Да смо слободни а не окупирани, овакви који пуцају на полицајце би завршили у једној просторији из које би изашли у колицима. У којима би остали до краја живота а јели би на сламку. Јер ако се усудио да пуца на полицију, шта ће тек радити са ненаоружаним грађанима? Да се тако поступа, а не по ЕУропским "стандардима", више се нико не би усудио да ради оваке (и сличне) ствари.

ODGOVORITE
Name

goran

12.03.2018 14:24

Vise je nego ocito da si puno, puno gledao americke filmove

Name

Сламка

12.03.2018 15:33

Не, него пратим скоро тридесет година америчке медије. У САД-у ко пуца на полицију углавном не преживи (шта мислиш зашто?), а и ако преживи, онда пожели да је мртав јер има све институције против себе: Тужилаштво, полицију, чуваре у затвору.

Name

kuku nama sa nama

12.03.2018 13:15

Cuj pritvor,haha..umjesto da se za ovakve drzmane,koji napaduju sve redom,presudi prije zore,kako bi se ostavilo prostora da se drugi predmeti detaljno mogu procesuirati ,vi se zamajavate pritvorom..

ODGOVORITE
Name

sarajlija

12.03.2018 13:24

E pogledaj ti našu policiju...spriječili kretena da skoči sa trećeg sprata...

ODGOVORITE
Name

re

12.03.2018 15:52

Kontali,preživeće,pa onda veći trošak.

Name

SKJ

12.03.2018 13:29

Eh da je Titina policija bila, prvo nikada vise im palo na pamet nebi tako nesto, pod dva, prije zore suđenje i pravac Goli otok, kramp u ruke i deri.....

ODGOVORITE
Name

re

12.03.2018 17:40

Kretenu jedan,nisu na Goli Otok išli kriminalci! Nemoj da vrijeđaš ljude koji su robijali na Golom Otoku samo zbog svojih uvjerenja,a ti ih porediš sa narko dilerima i psihopatama. Sram te bilo!!!