Sutra toplo uz sunčane periode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti toplo i promjenljivo vrijeme, uz sunčane periode i povremenu kišu, a najviša dnevna temperatura biće 20 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 11.03.2018 | 18:03
Sutra toplo uz sunčane periode
Ujutru će biti promjenljivo uz povremenu kišu, dok će na sjeveroistoku biti pretežno suvo, a na jugu češća kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 12, a najviša dnevna od 12 do 20, u višim predjelima na zapadu osam stepeni Celzijusovih.

Tokom prijepodneva i sredinom dana u većini predjela biće pretežno suvo i tiplo, uz sunčane periode. Kiša će padati u Hercegovini, a povremeno će biti jači pljuskovi sa grmljavinom.

Kasnije popodne očekuje se promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove u većini predjela.

Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Kalinovik 12, Gacko 13, Nevesinje, Han Pijesak, Kneževo i Manjača 14, Novi Grad i Neum 16, Bileća, Mrkonjić Grad, Ribnik, Sokolac, Trebinje, Bugojno i Šipovo 17, Istočno Sarajevo, Sarajevo i Mostar 18, Čelinac i Krupa na Vrbasu 19, Rudo, Srbac, Srebrenica, Foča i Kotor Varoš 20, Banjaluka, Tuzla i Višegrad 21, Bijeljina i Zvornik 22, Doboj 23 stepena Celzijusovih.

U utorak, 13. marta, ujutro će padati kiša na jugu, a u ostalim predjelima biće suvo vrijeme uz sunčane periode. Sredinom dana kiša će početi da pada i na zapadu i postepeno će zahvatiti većinu predjela. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 16, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 14. marta, biće malo hladnije i oblačno sa kišom. Ujutru će jačih padavina biti na sjeverozapadu. Popodne padavine postepeno jačaju na jugu, a na sjeveru i zapadu kiša prestaje. Na višim planinama ponegdje će padati slab snijeg. Uveče i u noći padavine prestaju u svim predjelima. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 11, na jugu do 14, u višim predjelima od tri stepena Celzijusovih.

U četvrtak, 15. marta, jutro će biti hladnije i pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom dana sunčano i toplije. Popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 13 do 18, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar