Kraj ere "Legion of Boom", Šerman u San Francisku!

Jedan od najboljih defanzivaca NFL lige poslednjih godina Ričard Šerman napustio je Sijetl Sihokse i prešao u San Francusko 49erse.

Ostali sportovi 12.03.2018 | 18:30
Kraj ere "Legion of Boom", Šerman u San Francisku!
Šerman je poslednjih pet godina bio zaštitno lice moćnog Sijetlovog "sekundarija" koji je popularno nazvan "Legion of Boom".

Sa Najnersima je potpisao trogodišnji ugovor vredan 39 miliona dolara, uključujući bonos za potpis od pet miliona.

Ugovor uključuje njegovu osnovnu platu od dva miliona dolara, dodatnih dva ako bude u rosteru od 46 igrača, milion kao podsticaj za igru, a tri ako bude izabran na Proboul. 

Izbor na NFL Ol-star će mu doneti i osnovnu platu od 16 miliona za naredne dve sezone. Šerman je ovaj dogovor postigao sam, bez učestvovanja agenta u pregovaranju sa Najnersima. 

Njegovu eru u Sihoksima obeležio je upravo jedan meč protiv Najnersa. U finalu NFC konferencije 2013. pročitao je nameru rivala da će ići pas na Majkla Krebtrija u end-zoni. 

Presekao je tu loptu i potvrdio plasman Sihoksa u Superboul XLIII, u kojem je Sijetl razbio Denver Bronkose i osvojio titulu. U poslednje vreme je imao problema sa povredama, a zbog Ahilove tetive je prevremeno završio prošlu sezonu. 

Dok je birao novi ti isticao je da želi ekipu koja će biti konkurentna, a to bi Najnersi lako mogli da postanu iako su prošlu sezonu završili nad dnu Zapada NFC sa 6-10. 

Pre Šermana potpisali su kvoterbeka Džimija Garopola koji je postao najplaćeniji igrač lige.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar