Konkurs za posao trajao minut

Oni koji su hteli da se prijave na javni poziv za sufinansiranje samozapošljavanja u Federaciji BiH zakasnili su.

Bosna i Hercegovina 10.03.2018 | 19:06
Konkurs za posao trajao minut
I to samo ako su dugme pritisnuli minut nakon otvaranja javnog poziva.

Federalni zavod za zapošljavanje Bosne i Hercegovine ovih je dana jako razljutio tamošnje nezaposlene i poslodavce. I to javnim pozivom za Program sufinansiranje samozapošljavanja u 2018. Problem nije bio u samom javnom pozivu nego u dužini njegovog trajanja. Naime, javni poziv Zavod je otvorio u sredu u 8 sati ujutro, a zatvorio svega minut nakon toga. Dakle, svi oni koji su htjeli da se prijave nakon tog minuta to nisu mogli i to uz obrazloženje da više nema novca.

Isto objašnjenje imali su i u samom Federalnom zavodu u kojem su rekli da je problem u velikom interesu i ograničenosti sredstava.

Cilj im je zapošljavanje najmanje 11.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH. Zavod kroz njih sufinansira prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinansiranja i zapošljavanja, piše Klix.ba.

Inače, slična situacija s istim tenderom dogodila se i prošle godine. Samo je tada tender trajao nešto duže – čak osam minuta.

Izvor: Klix

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

GRUJO

11.03.2018 06:32

IZGLEDA DA I FEDERACIJU VODE BUDALE

ODGOVORITE
Name

Proleter

11.03.2018 10:00

Nisu budale, nego su lopovi i to teški i preteški, s tim da moram reći, kako je Baja ipak teži lopov od njih. Nije ni čudo, opljačkaju sve banke, rasprodaju sve firme, rođenoj djeci daju kredite koji se ne vraćaju, a narod glup. Sve što treba da kažu - red dana RS, red Rusa, red Vučića i narod nasjedne.

Name

SDA

12.03.2018 17:48

Ja sam član stranke i prijavio sam se na konkurs dan prije objavljivanja. Ko bi čekao taj minut. Pogodite jesam li prošao.....