Napao policajce: Uhapšen bjegunac

Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je od juče u bjekstvu nakon pokušaja ubistva policijskih službenika u Doboju, uhapšen je danas u mjestu Jablanica na području opštine Maglaj, potvrđeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Bosna i Hercegovina 10.03.2018 | 17:36
Napao policajce: Uhapšen bjegunac
Hasanbašića su u 16.15 časova uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja juče su u dobojskom naselju Miljkovac otvorili vatru na pripadnike policije. Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna dvojice Tešanjaca sa dobojskim policajcima.

Tom prilikom jedan policajac teško je povrijeđen, a drugi lakše. Policajci su ipak uspjeli da savladaju Ćosovića, koji je, takođe, zadobio povrede, dok je Hasanbašić uspio da pobjegne i od tada se za njim tragalo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su na Ozrenu pronašli napušteni automobil "škoda oktavija" koji je prilikom bjekstva koristio Hasanbašić.

Ćosović se nalazi na liječenju u dobojskoj bolnici, odakle je jutros pokušao da pobjegdne skokom sa trećeg sprata bolničke sobe, ali ga je policija u tome spriječila.

Mustafa Hasanbašić je lice sa potjernice osuđen za ubistvo Italijana Đuzepea Sidu u Cirihu 2000. godine.

Nakon obnavljanja procesa pred Vrhovnim sudom Federacije BiH izrečena mu je zatvorska kazna od osam godina zatvora.

Hasanbašić je uspio pobjeći prije izricanja kazne iz obnovljenog postupka, a u Kazneno-popravnom zavodu Zenica odslužio je dvije godine kazne.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pendula

10.03.2018 16:43

Prvo ga treba dobo namarat pa onda na sud !

ODGOVORITE
Name

075

10.03.2018 16:54

Nazalost, zbog losih zakonskih okvira i pravila, ovakvi dobijaju mogucnost da pucaju na policiju i jos da pridju i udaraju, a da pri tome ne budu upucani u samoodbrani...

ODGOVORITE
Name

MILICIJA

10.03.2018 17:21

Eh da je bila Milicija umjesto Policije,nebi oni ni metra mrdnuli.

ODGOVORITE
Name

re MILICIJA

10.03.2018 18:35

Bravo za komentar. U Titino vrijeme oni bi ostali bez bubrega, nikad u bivsoj Jugi se ovo nije desavalo. Ondasnja milicija je bila sve redom, kriminalce, politicare, popove , hodze , sve zivo. Kad policija ovdasnja bude tako radila ni svica nam nece biti ravna.

Name

rere milicija

12.03.2018 12:45

A kad bi teko policija radila onda bi se digle sve vladine i nevladine organizacije da se žale na brutalnost policije. Sjećam se prijeratnog događaja u Sarajevu, kad je izvjesni Krišto Stipe, nakon pokušaja krađe vozila, pucao na dvojicu milicionara. Uspio je pobjeći od kina ''Radnik'' do tunela u Ciglanama, i tu je završio svoju kriminalnu karijeru. U javnosti se nikada nije znalo, ko je od miliconara učestvovao u likvidaciji.

Name

B

10.03.2018 20:29

Jao kakve ce ovaj batine sad da dobije to je strasno. Pa tek onda ostalo.

ODGOVORITE
Name

RS

10.03.2018 22:02

Ma dosta je vise Mektica je znaci znao za ove bjegunce i teroriste i Sta dalje RS drzava bez terorista i napredak

ODGOVORITE