Đoković: Ove godine ciljevi su drugačiji...

Najbolji srpski teniser spreman za nastup u Indijan Velsu poručuje da za razliku od prethodnih uspešnih godina ove sezone kreće bez velikih očekivanja.

Tenis 10.03.2018 | 16:15
Đoković: Ove godine ciljevi su drugačiji...
Novak Đoković je spreman za povratak na teren.

Najbolji srpski teniser u nedelju uveče po srednjeevropskom vremenu započeće takmičenje na mastersu u Indijan Velsu, koji je osvojio pet puta.

Đokoviću će to biti prvi nastup posle eliminacije u četvrtom kolu Australijan Opena krajem januara i manje hirurrške intervencije koju je obavio na ruci.

Novakov prvi rival u drugoj rundi takmičenja biće Japanac Daniel Taro, 109. igrač sa ATP liste, sa kojim se ranije nije sastajao.

Za razliku od prethodnih nastupa u Kaliforniji, Đoković ove sezone kreće turnir sa drugačijim ciljem.

"Jedina stvar koju želim je da povratim samopouzdanje i pronađem taj ritam na terenu. Odigrao sam samo četiri meča u poslednjih devet meseci i radujem se povratku i igri bez bolova", naveo je srpski as, koji je prvu titulu u Indijan Velsu osvojio pre deceniju.



Đoković na prvom mastersu sezone brani samo 90 ATP bodova, jer je prošle godine izgubio meč četvrtog kola od Nika Kirjosa.

"Imajući u vidu rezultate koje sam postizao ovde, ovo je jedan od mojih omiljenih turnira. Obavio sam operaciju posle Australijan Opena i za kratko vreme koje je prošlo uspeo sam stvarno dobro da se oporavim, tako da se nadam da ću uspešno početi ovaj turnir".

Ove godine u Indijan Vels doputovao je kao 13. igrač sveta i postavljen je za 10. nosioca.

"Očekivanja su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Nije kao kada sam dolazio ovde pre dve, tri godine... Ove sezone je drugačije, ali ne zbog renkinga, već zbog toga što nisam odigrao mnogo mečeva. I ciljevi su drugačiji. Kada izađem na teren, videćemo kako će krenuti. Želim da pružim maksimum i da pobeđujem", poručio je rekorder, uz Rodžera Federera, po broju osvojenih trofeja u Indijan Velsu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

poki

12.03.2018 13:53

Igraš ko da nikad nisi igro fuj

ODGOVORITE