Crnadak otvorio "Dunavski salon"

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je u okviru dvodnevne radne posjete SR Njemačkoj, kao predstavnik zemlje partnera, otvorio privrednu manifestaciju „Dunavski salon“ (Donau Salon 2018) zajedno sa državnom sekretarkom za politička pitanja savezne pokrajine Baden-Württemberg Theresom Schopper.

Bosna i Hercegovina 09.03.2018 | 10:55
Crnadak otvorio "Dunavski salon"
Manifestacija je održana juče u prostorijama Privrednog predstavništva njemačke pokrajine Baden-Württemberg u Berlinu i okupila je preko 800 učesnika i posjetioca, među kojima su bili visoki zvaničnici zemalja Dunavskog regiona, brojni privrednici, tour operateri, te predstavnici medija. 



Bosna i Hercegovina je po prvi puta zemlja partner ove manifestacije koja se tradicionalno održava za vrijeme trajanja Svjetskog sajma turizma – ITB Berlin s ciljem predstavljanja zemalja Dunavskog regiona i jačanja saradnje u oblasti privrede, turizma, obrazovanja i kulture.

Pored bogatog kulturno-umjetničkog programa kojim su se predstavili umjetnici iz cijele Bosne i Hercegovine posjetiocima su na bh. štandu bili izloženi turistički prospekti, brošure, proizvodi, te hrana i piće iz BiH. Manifestaciju su posjetili i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, kao i direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović. 



U okviru manifestacije upriličena je diskusija na temu „Dunavski salon – Kultura kao pokretač turizma u Dunavskom regionu“. Učesnici debate su se saglasili da zemlje, kojima je rijeka Dunav tačka povezivanja, zajedno čine privredni i kulturni prostor u kojem jačanje međusobne saradnje doprinosi daljem razvitku ovih zemalja i omogućava njihovo povezivanje sa drugim evropskim regionima.

(BN)

 


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

krkan

09.03.2018 10:10

...i tu si stigao..otvorio si fabriku magle i tako se blizis cifri od blizu 3 miliona spiskanih km .

ODGOVORITE
Name

Лија

09.03.2018 10:19

Елегантно нема шта...

ODGOVORITE
Name

007

09.03.2018 17:42

Bolje da si otvorio Savski ili Drinski salon,daleko ti je Dunav.

ODGOVORITE