Nadležne službe prate situaciju

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su vodotokovi na području grada pod kontrolom, te da nadležne službe prate situaciju u vezi sa otapanjem snijega.

Republika Srpska 08.03.2018 | 16:38
Nadležne službe prate situaciju
Radojičić je rekao da ovih dana nisu zabilježeni veći problemi na vodotokovima u gradu i naveo da će problemi koje stvara rječica Dragočajka biti otklonjeni ove godine izgradnjom novog mosta.

“Rječica Dragočajka je hroničan problem. Na lokaciji kod mosta problem se javlja prilikom većih padavina”, rekao je Radojičić novinarima i dodao da će ove godine sve biti riješeno izgradnjom novog mosta.

Radojičić je rekao da je prije 10 dana dao nalog gradskoj Civilnoj zaštiti da prate nivo Vrbasa na kritičnim područjima.

“U kontaktu smo i sa rukovodstvom Hidroelektrane `Bočac` kako bismo imali informacije o akumulaciji vode u vještačkom jezeru”, rekao je Radojičić.

Govoreći o probnim računima za grijanje novog preduzeća “Eko-toplana”, koje su građani dobili ovih dana, Radojičić je napomenuo da je napravljena velika zbrka, ali u dobroj namjeri.

“To nisu računi koji se plaćaju, nego način prikaza u skladu sa odlukom o tarifiranju, gdje se zasebno iskazuju pojedine stavke”, rekao je Radojičić.

On je ponovio da će građani koji plaćaju grijanje po metru kvadratnom i dalje plaćati istu cijenu, dok će kod onih koji imaju kalorimetre biti uveden fiksni iznos.

Kada je riječ o trezorskom načinu finansiranja domova zdravlja, Radojičić je rekao da i dalje smatra da je potrebno definisati ko finasira rad domova zdravlja, kao i šta sa dosadašnjim dugovanjima tih zdravstvenih ustanova.

“Problem treba riješiti sistemski. Zdravstveni sektor je vrlo skup za finansiranje i problem ne možemo riješiti tako što ćemo ga prebacivati sa jednog na drugi nivo”, rekao je Radojičić.

Izvor: Srna

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Brljak

08.03.2018 15:45

BRljak neobrijani a kako platiti nesto za STA nemas ugovor? Najgori gradonacelnikasjeck u istoriji Banjaluke on i oni lezilebovic oko njega

ODGOVORITE
Name

Vukoje

08.03.2018 18:51

Vidzu nasa dzetica iz C.gore uuuuuu gradonacelnik Banja luke posta , eno mi crnogorci smo bogumi napredan narod svudze nas ima i svi uspjesni

Name

Kradojicic

08.03.2018 20:06

Ma kakvi vodotoci,pa nedo sami Bog da nesto bude,ti ne mozes da nas ogrejes "eco balvanom" a ne da nas spasis od nepogoda.Jadna moja Banja Luko sta doceka

Name

vala bas

08.03.2018 22:13

Bez veze lik.... Ko može za njega glasati..Nije nesto ni pametan, vise je ružan, iritantan, ne brije se, kao nesto glumi sa tom bradom, to mi bas nesto neuredno.....tolika plata, pa da čovjek kupi sebi zilete, obrije se ko coek, izađje medju narod....stvarno ne kontam.....Vukota je za njega faca, ma ljudina.....

Name

Republika Srpska

09.03.2018 00:14

SREĆAN TI ROĐENDAN BUDUĆI PREDSJEDNIČE REPUBLIKE SRPSKE! Sa željom da nam budes ziv i zdrav na mnoga ljeta, da ostanes takav kakav si i ove 42 godine, čestit, pošten, uljudan, nekorumpiran.

Name

Гибаничар

08.03.2018 16:15

Зашто овај градоначелни избјегава да каже да је цјена гријања скочила за оне који су за своје новце купили и уградили калориметре. Такође они који су се искључили са гријања да им је незаконито наметнуто плаћање оног што не користе. Зашто поштени градоначелник кад диже цјену градског превоза не уведе и које минималне стандарде морају аутобуси да испуне да би могли вршити јавни превоз. У Београду сви аутобуси морају имати климе и wi-fi и нису старији од 5 година. Само пљачкај сиротињу бандо!!!

ODGOVORITE
Name

lozac-lokomitive

08.03.2018 16:50

Ne moze gradonacelnik bolje. Pa znate li vi koliko treba da se isitni "eko-sjecka"? Dok se to obavi a ovamo eto zagorio kazan!

Name

Dilovi

09.03.2018 08:15

Zato sto ima dilove sa prevoznicima i sa Eko toplanama. Politicar prve vrste, samo petlja i gleda gdje ce se ugraditi. A prica o nekim lisicama oko gradske uprave, a on najveca lisica...

Name

RAJNA

08.03.2018 16:32

Slika kaže sve, harač rajo i bez priče. Ovaj se umislio da je svoj Mile i da ima crnogorsko primorje i Ruse za turiste pa mora imati i ekološku toplanu , koja meni liči više na ekološku cigaretu .

ODGOVORITE
Name

Goran

09.03.2018 08:17

Zagadio BL, nelegalno izvukao novac od kredita za refinansiranje duga, od skupljih karata za prevoz, od nove toplane, od rekonstrukcije parka u centru.

Name

Eko Gay

08.03.2018 16:56

Najveća pljačka od kada postoji Banja Luka je ovo sa Eko Toplanom. Krade se od građana zbog manje isporučivanja toplotne energije a naplaćivanja pune cijene, krade se tako što se šumska oblovina piše kao siječka a dobro se naplaćuje na crno, krade se tako što se svi troškovi održavanja mreže stavljaju na teret stare toplane, a zaradu uzima samo Eko Toplana. MUP priprema optužnice.

ODGOVORITE
Name

Lopine

08.03.2018 17:55

Krade se krade...i za sve je kriv SDS i ovi bliski njima.

ODGOVORITE
Name

In

08.03.2018 17:57

Zao mi je Banjalucana koji nisu dali glas crvenoj sekti i Igiu a za one koji su glasali treba jos skuplje grijanje i da uopste negroje. Banjalucani probudite svoje komsije sugradjane koji neglasaju svi u oktobru na izbore glasajmo za szp da konacno crvenu kriminalnu sektu svlasti

ODGOVORITE
Name

MOJ IGORE

08.03.2018 18:15

Bocac je ponovo pun sta treba jos da se desi da bi urazumili tog vaseg bandita Kesica

ODGOVORITE
Name

Direkt

08.03.2018 18:30

Sluzba za pracenje nepogoda i ne preuzimanje niceg po tom pitanju. :D

ODGOVORITE
Name

Zoka

08.03.2018 20:40

Gospodine gradonačelniče vi se ponašate ko Bečka sobarica znateli vi da nova Eho toplana je privatna firma kako mislite da građani Banjaluke plaćaju grijanje koje imaju ili nemaju prvo moraju napraviti ugovore o ispiruci toplotne energije dabi dobivali račune ili je nova toplana sledbenik stare toplane i kako je moguće da stara toplana je instalisane snake 250 000kw a nova 58000kw kako to objašnjavate koliko znam viste završili elektro fakultet a kako se ponašate više mi ličite na pekara.

ODGOVORITE
Name

Simo

09.03.2018 08:18

Nema opravdanja za takvo ponasanje. Jel iko digao krivicnu prijavu protiv ovog covjeka?

Name

Zoran

08.03.2018 22:58

Nepostoji poltronski naro kao štosu krajiški srbi.Možete zamisliti grad Banjaluku da bira gradonačelnika junačinu Crnogorca kažu pristojan (pozdravlja komšije,pošten ) mi ostali grizemo ujedamo svoje komšije.Možete zamisliti grijanja definitivno nema škole nerade djeca se smrzavaju nastavnici nesmiju reci da je katastrofa niti placeni novinari smiju objaviti.Kako je moguce da čovjek pobjedi na izborima koji nije radio jedan dan u privredi i da takvi vode najveci grad u RS mislim da mi kao nacija imamo veliki feler u glavi.Ovdje se necjene ugledni domaćini,profesori,majstori,privrednici,doktori da nenabrajam dalje.Štosi vevi lopov demagog i poslušnik vecatije funkcija podrazumjeva se mandat i u tom mandatu uzeti desetine miliona.Zaboravili su što je oteto od sirotinje toje prokleto imaju djecu kako nerazmisljaju o njima daim se moze vratiti taj nesretluk.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

09.03.2018 08:19

Samo jako i mocno kad treba uzeti novac od gradjana. Junacine na sve strane kad treba raspodijeliti pokradeno. A kad treba rjesiti problem pokaze se ko je junak.