Putin: Kome treba svijet bez Rusa?

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručuje da će Rusija odgovoriti žestoko na eventualni nuklearni napad.

  • Vijesti
  • Svijet


"Želim da se to zna i u Rusiji, ali i širom svijeta", rekao je Putin u dokumentarnom filmu "Novi svjetski poredak 2018".

Putin se nada da nikad neće morati sprovesti planove o upotrebi nuklearnog naoružanja i objašnjava da se ti planovi, u teoriji, ne odnose na napad, već na kontranapad.

"Odluka o upotrebi nuklearnog arsenala može se donijeti tek kad naš protivraketni sistem zabilježi ne samo lansiranje rakete, već nam dostavi i putanju projektila", otkriva ruski predsjednik i ističe:

"Da, to bi bila katastrofa za cijeli ljudski rod. Katastrofa za cijeli svijet. Ali, kao građanin Rusije, kao predsjednik Rusije, moram vas pitati:

Zašto bismo uopšte željeli svijet u kojem Rusija prestaje da postoji?".

Ruski predsjednik će 18. marta na predsjedničkim izborima pokušati da osvoji novi predsjednički mandat, a sve ankete prognoziraju njegovu ubjedljivu pobjedu već u prvom krugu, navode analitički portali.

Izvor: Srna

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Sergej

08.03.2018 16:37

Dok je Drug Tito bio ziv u Jugoslaviji je bilo sve ok.,tako ce biti i u Rusiji dok je Putin ziv.Poslije slijedi isti scenario,ovi se nigdje ne zure niti mijenjaju metode za ,,uvodjenje demokratije,,. Jedino se moze desiti da ih preduhitri neki pijani Rus i ispritisce svu dugmad i sve nas lijepo sjedini sa ostatkom svemira.

Najbilji komentear koji sam ikad pročitao na portalu Bn-a.

To je to...

08.03.2018 19:42

spustite lopticu

08.03.2018 18:59

Niko, pogotovo Ameri nema namjeru Rusiju nuklearno da napadnu. Takodje govori i Trump za Ameriku, u slucaju napada Rusa, da bi upotrebio nuklearno oruzje. Svako ima pravi da odbrani svoj narod i drzavu, nuklearno ili ne

Huso

08.03.2018 19:07

Ne bih volio ziviti u neslobodi pod ovim ruskim diktatorima.

Huso prijatelju,upravo to zivis,poslije Izetbegovica Izetbegovic,a ako njemu ne bude islo kako treba tu je gospodja Izetbegovic da uskoci da pripomogne,pa djeca pa unuci.

Haso

08.03.2018 20:26

mozda si mislio na Erdoganovu ,slobodu i demokratiju;bravo tamo i spadas.

Re Huso,

09.03.2018 10:09

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.