Putin: Kome treba svijet bez Rusa?

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručuje da će Rusija odgovoriti žestoko na eventualni nuklearni napad.

Svijet 08.03.2018 | 16:04
Putin: Kome treba svijet bez Rusa?
"Želim da se to zna i u Rusiji, ali i širom svijeta", rekao je Putin u dokumentarnom filmu "Novi svjetski poredak 2018".

Putin se nada da nikad neće morati sprovesti planove o upotrebi nuklearnog naoružanja i objašnjava da se ti planovi, u teoriji, ne odnose na napad, već na kontranapad.

"Odluka o upotrebi nuklearnog arsenala može se donijeti tek kad naš protivraketni sistem zabilježi ne samo lansiranje rakete, već nam dostavi i putanju projektila", otkriva ruski predsjednik i ističe:

"Da, to bi bila katastrofa za cijeli ljudski rod. Katastrofa za cijeli svijet. Ali, kao građanin Rusije, kao predsjednik Rusije, moram vas pitati:

Zašto bismo uopšte željeli svijet u kojem Rusija prestaje da postoji?".

Ruski predsjednik će 18. marta na predsjedničkim izborima pokušati da osvoji novi predsjednički mandat, a sve ankete prognoziraju njegovu ubjedljivu pobjedu već u prvom krugu, navode analitički portali.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sergej

08.03.2018 15:37

Dok je Drug Tito bio ziv u Jugoslaviji je bilo sve ok.,tako ce biti i u Rusiji dok je Putin ziv.Poslije slijedi isti scenario,ovi se nigdje ne zure niti mijenjaju metode za ,,uvodjenje demokratije,,. Jedino se moze desiti da ih preduhitri neki pijani Rus i ispritisce svu dugmad i sve nas lijepo sjedini sa ostatkom svemira.

ODGOVORITE
Name

To je to...

08.03.2018 18:42

Najbilji komentear koji sam ikad pročitao na portalu Bn-a.

Name

spustite lopticu

08.03.2018 17:59

Niko, pogotovo Ameri nema namjeru Rusiju nuklearno da napadnu. Takodje govori i Trump za Ameriku, u slucaju napada Rusa, da bi upotrebio nuklearno oruzje. Svako ima pravi da odbrani svoj narod i drzavu, nuklearno ili ne

ODGOVORITE
Name

Huso

08.03.2018 18:07

Ne bih volio ziviti u neslobodi pod ovim ruskim diktatorima.

ODGOVORITE
Name

Haso

08.03.2018 19:26

Huso prijatelju,upravo to zivis,poslije Izetbegovica Izetbegovic,a ako njemu ne bude islo kako treba tu je gospodja Izetbegovic da uskoci da pripomogne,pa djeca pa unuci.

Name

Re Huso,

09.03.2018 09:09

mozda si mislio na Erdoganovu ,slobodu i demokratiju;bravo tamo i spadas.