"Rafa treba da se ugleda na Rodžera - mora da igra manje!"

Povodom povrede Rafaela Nadala oglasio se njegov doktor istakavši da će Rafa morati da bude oprezan, ali i da je cilj za povratak na teren sezona na šljaci.

Tenis 12.03.2018 | 23:15
"Rafa treba da se ugleda na Rodžera - mora da igra manje!"
Rafa i dalje zauzima drugo mesto na ATP rang listi, odmah iza Rodžera Federera, a ispred Marina Čilića.

Španac je bio primoran da šest vezanih turnira završi predajom ili odustajanjem, a već je odlučio da će propustiti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Anhel Ruis Kotoro je u intervjuu za "El Pais“ pričao o najnovijoj prepreci Španca koja mu se desila iznenadno tokom treninga sa Adrijanom Manarinom, samo jedan dan pre početka turnira u Akapulku.

"Kada bi trebalo da se takmičite, a na prvom treningu vam se to desi, naravno da će uticati na vas i biti teško. U pitanju je mišić, a ne tetiva, tako da je situacija mogla da bude mnogo gora. Problem je što se bol pojavio u zoni koja je već pogođena, ali to nije ništa neobično. Rafa je trenirao normalno i sve je išlo dobro. Moramo da budemo optimistični, kao što smo uvek bili, ali takođe i realistični, tako da nakon toga što se desilo moramo da budemo što pažljiviji. Rafa će se vratiti kada se bude osećao dobro“, zaključio je Ruis Kotoro.

Zanimljivu izjavu dao je i sportski novinar Dejvid Lo, teniski analitičar, koji je istakao da bi Nadal trebalo da igra manje mečeva.

"Sigurno je da je Rafael Nadal sada stariji. Nisam siguran da može da izdrži igrajući iz nedelje u nedelju sa njegovim intenzitetom i ritmom na koje se do sada oslanjao. Mislim da će morati malo da se obuzda i da igra manje. Moraće više da se ugleda na Federera i njegov pristup“, izjavio je Lo.

Bivši broj jedan nada se povratku početkom sezone šljake na turniru u Monte Karlu, gde je prošle godine savladao Alberta Ramosa u finalu i osvojio titulu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar