Sajmu u Mostaru 17 hiljada KM

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici u Banjaluci prihvatila informaciju o molbi Privredne komore Srpske za sufinansiranje predstavljanja republičke privrede na 21. Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2018.

Republika Srpska 08.03.2018 | 13:50
Sajmu u Mostaru 17 hiljada KM
Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću je saopšteno da se Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske zadužuje da Privrednoj komori obezbijedi 17.000 KM za učešće i predstavljanje republičke privrede na ovom sajmu, koji se održava od 10. do 14. aprila.

Vlada je donijela odluku o davanju saglasnosti na odluku o jedinstvenoj tarifi, po kojoj se naplaćuju naknade od banaka za obavljanje poslova Agencije za bankarstvo Srpske, kojom je predviđeno smanjenje naknade za izdavanje dozvole za osnivanje i rad banaka i filijale stranih banaka, izdavanje saglasnosti na statusnu promjenu banke i izdavanje saglasnosti stranoj banci za osnivanje predstavništva u Srpskoj.

Ovom odlukom je predviđeno i smanjenje naknade za izdavanje saglasnosti banci za otvaranje predstavništva, saglasnosti za uključivanje instrumenata kapitala u stavke kapitala i za otplatu instrumenata kapitala ili subordinisanog duga prije dospijeća, kao i saglasnosti za otkup vlastitih akcija i odobrenje za sticanje vlasničkih udjela u drugim pravnim licima.

Odlukom su uvedene nove naknade za izdavanje saglasnosti koje Agencija za bankarstvo Srpske izdaje na osnovu novih zakonskih rješenja, a riječ je o saglasnostima za dobrovoljnu likvidaciju banke, za kupoprodaju plasmana, te za prodaju imovine i obaveza banke ili spajanje banke u prinudnoj likvidaciji.

Vlada Srpske je donijela i odluku o davanju saglasnosti na Program rada Javne ustanove Poljoprivredni institut Republike Srpske Banjaluka za ovu godinu sa finansijskim planom.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dzoo

08.03.2018 13:03

Zasto ne ujkama puniti dzep.

ODGOVORITE
Name

Da bude srece sto vise

09.03.2018 00:22

SREĆAN TI ROĐENDAN BUDUĆI PREDSJEDNIČE REPUBLIKE SRPSKE! Sa željom da nam budes ziv i zdrav na mnoga ljeta, da ostanes takav kakav si i ove 42 godine, čestit, pošten, uljudan, nekorumpiran......

Name

Zoki

08.03.2018 13:18

Pa kako Vas nije vise sramota,u privrednoj komori sami dzabalebarosi koji nista nerade,a primaju platu Ko zeli na sajam od privrednika neka sam financira svoje ucestvovanje,a kakvu to privredu Komora predstavlja,mozda one sto cijepaju drva,to je najveci izvoz.

ODGOVORITE
Name

kokocar

08.03.2018 13:59

"Predstavljanje republičke privrede u Mostaru" pitanje je koje privrede? Možda aerodrom Trebinje i sječa balvana na Sokocu sa težištem na štancanje eksera u Laktašima.

ODGOVORITE