Gabrijela nema u novoj vladi

Vršilac dužnosti njemačkog ministra spoljnih poslova Zigmar Gabrijel izjavio je danas da neće biti član nove vlade konzervativnog kancelara Angele Merkel, koja će predvoditi koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom /SPD/.

Svijet 08.03.2018 | 10:13
Gabrijela nema u novoj vladi
Koalicionim sporazumom predviđeno je da SPD odabere novog šefa diplomatije, a stranka je saopštila da će tu odluku objaviti sutra.

Gabrijel, bivši lider SPD-a, saopštio je na svojoj stranici na "Fejsbuku" da ga je o ovome obavijestilo novo stranačko rukovodstvo.

"Služenje svojoj partiji bila je čast na kojoj sam duboko zahvalan", napisao je Gabrijel.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Deki

08.03.2018 09:25

Kod nas bi odmah presao u drugu stranku ili bi osnovao vlastitu!

ODGOVORITE
Name

Кварц

08.03.2018 09:48

Е, мој искварцани Габријелу! Искористила те баба и бацила к'о крпу. Нити си више предсједник СПД-а, нити си више министар. Али, битно је да си - у старом добром њемачком духу - пред крај своје министарске каријере отишао на ноге нарко-терористима у Приштину и одатле поручивао да Срби морају да се одрекну КосМет-а. Обзиром да си сада слободан, нека те они сада запосле као свог ексклузивног заступника за наркотике у Њемачкој. Само чувај Заскију, Мари и Теу од тог зла!

Name

@Кварц

08.03.2018 11:02

Неће он више Шиптарима. За вријеме свог министровања одрадио је неколико послова за њемачку војну индустрију (због корупције будући Индији су били на црној листи, Габријел их "спасио"; продао десетине милијарди светионику демократије Саудијској Арабији), као и неколико послова за енергетске концертне (продужио субвенција за угаљ у вриједности милијарди евра). За то ће бити награђен мјестима у управним одборима. (Има још оваквих примјера и за њега и за друге њемачке политичаре. Наводим само два да народ на Балкану схвати да и на западу постоји мито и корупција али је то тамо легализовано под називима веза и лобирање.)

Name

Па

08.03.2018 09:30

Је л ово и код њих има папака или сам слабо протумачио његове ријечи?

ODGOVORITE