Nastavlja se pravna borba

Pravna borba Banjalučanina Željka Vulića i dalje se nastavlja. Na današnjoj usmenoj raspravi u Ministarstvu građevinarstva nije bilo rezultata. Čeka se potez resornog ministra Srebrenke Golić, koja se nije pojavila. Šetači koji su prethodnih godina bili podrška Vuliću, tražiće smjenu Golićeve.

Republika Srpska 07.03.2018 | 21:03
Nastavlja se pravna borba
Sa usmene rasprave u resornom ministarstvu Željko Vulić nije izašao zadovoljan. Trebalo je da se raspravlja o zahtjevu „Grand trejda“ za lokacijske uslove koji su poništeni, ali nije. Ministarka Srebrenka Golić nije došla na raspravu, ali jeste osoba koja je i ranije odlučivala o ovom predmetu. Vulić je tražio izuzeće onih koji su i ranije odlučivali u predmetu.

Nakon sedam godina pravnog nasilja, Vulić više nije siguran koji je konačan ishod ovog slučaja.

Presudom Okružnog suda u korist porodice Vulić poslata je poruka onima koji vrše vlast da se mora uspostaviti vladavina prava i da građani moraju biti jednaki pred zakonom, ističu u PDP-u.

„Vlast je očigledno htjela da izbjegne poštovanje prava. Suludo bi bilo danas tražiti da se ovaj objekat sruši, ali da neko treba da odgovora za ovo, nikom normalnom to ne može biti sporno“, izjavio je član GO PDP-a Banjaluka Slobodan Popović.

Banjalučki šetači koji su pored Vulića protestovali zbog izgradnje sporne zgrade, poručuju da je ovo pravna pobjeda svih građana koji su tvrdili da je objekat nezakonito izgrađen. Kažu da će tražiti smjenu ministarke Srebrenke Golić, jer je u više navrata prekršila zakone.

„Podsjetiću da je presuda takođe Miletu Radišiću dokaz da se u to vrijeme nije smjela izdati građevinska dozvola, jer je postupak između `Grand trejda` i `Medicinske elektronike` bio u toku. Ovo je još jedna potvrda da je to nelegalno i imamo namjeru da to dokažemo i da oni koji su odgovorni snose odgovornost, a u prvom redu ministarka Golić“, objašnjava Miodrag Dakić iz Inicijative građana „Šetajmo zajedno“.

Iz resornog ministarstva povodom slučaja Vulić više puta obraćali su se saopštenjima. Tvrde da se u procesu donošenja odluka i rješenja rukovode zakonima, a ne stranačkom ili bilo kojom drugom pripadnošću investitora.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Brrr

07.03.2018 20:10

Aaaa Slobodana što je ostario.

ODGOVORITE
Name

Luka

07.03.2018 20:23

Svi zajedno i svim snagama protiv rezima!

ODGOVORITE
Name

Milenko

07.03.2018 22:30

U Ministarstvu urbanizma glavnu riječ vodi pomoćnik Gaćanović.Sve predmete rješava u četiri oka sa tajkunima po banjalučkim kafanama.Ovaj čovjek je neviđeno zlo koliko je korumpiran.

ODGOVORITE