Mislio da su pljačkaši, oni počeli da mu sijeku noge!

Užas! Nemamo drugu reč!

Ostali sportovi 09.03.2018 | 21:25
Mislio da su pljačkaši, oni počeli da mu sijeku noge!
Nepoznati napadači ozbiljno su povredili jednog od najboljih južnoafričkih triatlonaca, nakon što su testerom pokušali da mu odseku obe noge, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je 27-godišnji Mhlengi Gvala podvrgnut operaciji posle napada koji se juče ujutro dogodio u Durbanu. On je biciklom išao na trening sa još jednim triatloncem Sandileom Šangeom, kada su ga zaustavila trojica muškaraca.

Šange je rekao da je Gvala mislio da su oni pljačkaši, ponudio im je mobilni telefon, bicikl i novac, ali su ga oni odvukli pored puta i počeli da mu seku nogu testerom.

Kako je rekao, "testera nije bila mnogo oštra" pa se zaglavila u Gvalinoj kosti.

"Kada su videli da se zaglavila, prešli su na drugu nogu", dodao je on.

Napadači su ubrzo odustali i pobegli, a prema izveštaju iz bolnice, triatloncu je ozbilno povređen desni skočni zglob, oštećeni su mišić, nervi i kost.

Čelnik atletskog saveza Denis Džekson rekao je da je dobro što su napadači promašili glavnu arteriju i naveo da su hirurzi uvereni da će Gvali spasiti nogu. On je rekao da su napadači govorili stranim jezikom koji Gvala nije mogao da razume.

Nije poznato zbog čega je Gvala napadnut.

Gvala je postao jedan od najboljih južnoafričkih sportista nakon što se 2015. godine izlečio od zavisnosti od alkohola i droge i predstavljao je zemlju na brojnim međunarodnim takmičenjima.

Ministarstvo sporta Južne Afrike saopštilo je da je napad na "zvezdu sporta" potpuno neprihvatljiv i da je policija pokrenula istragu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar