„Banja Vrućica“ iznosi neistine

Opštinska uprava Teslić demantuje niz netačnih izjava iznesenih od strane direktora ZTC Banja Vrućica prema Opštinskoj upravi  povodom zahtjeva za izmjenu regulacionog plana Zdravstveno turističkog centra.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Saopštenje prenosimo u cijelosti:

''Apsolutna je neistina da Opštinska uprava ne želi dati dozvolu za gradnju ZTC Banja Vrućica, kao što direktor te ustanove tvrdi, nego se radi o izmjeni regulacionog plana, za koju sam ZTC nije ispoštovao neophodne procedure niti dostavio potrebnu dokumentaciju.

Izmjene regulacionog plana donosi Skupština opštine Teslić, a ne načelnik opštine ili načelnik odjeljenja, a procedura izrade plana minimalno traje 6 mjeseci. Ta procedura važi za sve, pa i zašto ne bi važilo i za ZTC ili zašto bi ZTC bio izuzetak?

Nakon te procedure daju se lokacijski uslovi i građevinska dozvola, tako da je neistinita tvrdnja direktora ZTC da su bilo kakvi radovi mogli početi u ovoj građevinskoj sezoni, jer je ZTC svoj zahtjev sa nepotpunom dokumentacijom podnio u aprilu, a nakon opomene tek juče je dostavljena dopuna zahtijeva, po kojem se postupa u najkraćem mogućem zakonskom roku.

Pravila oko izrade prostorno planske regulisana su Zakonom o uređenju prostora i građenju, a sve mimo toga predstavljalo bi krivično djelo!

Sve ovo bi trebalo biti poznato direktoru ZTC, što dovodi u sumnju da su njegove neargumentovane tvrdnje iznesene iz izuzetno maliciozne političke namjere, pogotovo ako imamo u vidu da je 2014. ZTC takođe mijenjao regulacioni plan za izgradnju otvorenih bazena i prolaza između hotela, prilikom čega je Opštinska uprava maksimalno brzo sprovela proceduru izmjene plana, što je i najbolji dokaz da nije tačna tvrdnja direktora ZTC da mi opstruišemo rad Banje Vrućice.

Opštinska uprava Teslić stoji na raspolaganju Zdravstveno turističkom centru Banja Vrućica za svaki vid saradnje i pomoći, ali u okviru zakona. U cilju što bolje saradnje ispred kabineta načelnika opštine je dva puta u protekloj godini upućivan poziv na razgovor o zajedničkim temama i planovima, na koje ZTC nikad nije čak ni odgovorio.

Sve to navodi na zaključak da ako postoji opstrukcija, ona nije od strane Opštinske uprave, te ovim putem ponovo direktoru i ZTC upućujemo poziv na saradnju po ovom i svim drugim spornim pitanjima, ali molimo da se suzdrže od politički motivisanih neutemeljenih javnih polemika i u ovom slučaju javnog prozivanja Opštinske uprave samo zato što je postupila po Zakonu i propisima''.

Izvor: opstinateslic.com

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

???

07.03.2018 18:59

Sve po proceduri kao AUTOPRAONA trg!!!

Robovlasnik Bogdanić

07.03.2018 19:55

Bogdanić i Radošević otjeraše pola Teslićana s Banje neće im niko radi pa dovode vikendom konobare iz BL za dnevnice od 90 KM nit plaćaju poreze nit doprinose sve na crno

Luka

07.03.2018 20:03

Oni su na svim nivoima dobili ZADATAK da, u onim Opstinama i Gradovima gdje nisu na vlasti, udaraju, i to nisko, znajuci i sami da to nije istina, ali moraju, naredio "baja", u te namjere formirajuci " i crnu listu", kako je sam izjavio. Zamislite ljudi, u 21- om vijeku, pod plastom demokratije, jedna osoba formira crnu listu, listu za odstrel..uzeo je sam preko 11 miliona km sebi u budzet, trosi kako hoce, nikom ne polaze racune, dijele se pare glasacima pred izbore, kupuju se papci i nikom nista?! Uzas, fuuuj..

Po Teslicu se gradi na sve strane na svakom cosku,izdaju se dozvole kao da smo u Africi, samo čekamo Bagere u parku jednog jutra da zakopaju temelje.!! Samo banja nemoze čeka 2 godine

Re Luka

07.03.2018 20:43

Tako i u Doboju na svakom ćošku niče zgrada. Plan mijenjaju kako im se prohtije. Promjene ga nekoliko puta u mjesec dana.

Doboj

07.03.2018 22:43

Re re Luka

07.03.2018 20:56

Malo pravopisa ti ne bi skodilo; pise se " ne moze", a ne "nemoze"! Toliko o tvom komentaru, takvi glasaju za ovaj rezim i one koji prave crne liste. Hoces li i ovo negirati?

Priznajem nepismen sam!! Očekivao sam da ćeš demantovali moj komentar, naravno nisi jer sam napisao istinu i to mi je vazno, kad nemaš argument daj da vrijeđam

Re

07.03.2018 23:16

U nedostatku argumenta ljudi se počinju ponizavati!!!

Re

07.03.2018 23:27

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.