„Banja Vrućica“ iznosi neistine

Opštinska uprava Teslić demantuje niz netačnih izjava iznesenih od strane direktora ZTC Banja Vrućica prema Opštinskoj upravi  povodom zahtjeva za izmjenu regulacionog plana Zdravstveno turističkog centra.

Republika Srpska 07.03.2018 | 17:46
„Banja Vrućica“ iznosi neistine
Saopštenje prenosimo u cijelosti:

''Apsolutna je neistina da Opštinska uprava ne želi dati dozvolu za gradnju ZTC Banja Vrućica, kao što direktor te ustanove tvrdi, nego se radi o izmjeni regulacionog plana, za koju sam ZTC nije ispoštovao neophodne procedure niti dostavio potrebnu dokumentaciju.

Izmjene regulacionog plana donosi Skupština opštine Teslić, a ne načelnik opštine ili načelnik odjeljenja, a procedura izrade plana minimalno traje 6 mjeseci. Ta procedura važi za sve, pa i zašto ne bi važilo i za ZTC ili zašto bi ZTC bio izuzetak?

Nakon te procedure daju se lokacijski uslovi i građevinska dozvola, tako da je neistinita tvrdnja direktora ZTC da su bilo kakvi radovi mogli početi u ovoj građevinskoj sezoni, jer je ZTC svoj zahtjev sa nepotpunom dokumentacijom podnio u aprilu, a nakon opomene tek juče je dostavljena dopuna zahtijeva, po kojem se postupa u najkraćem mogućem zakonskom roku.

Pravila oko izrade prostorno planske regulisana su Zakonom o uređenju prostora i građenju, a sve mimo toga predstavljalo bi krivično djelo!

Sve ovo bi trebalo biti poznato direktoru ZTC, što dovodi u sumnju da su njegove neargumentovane tvrdnje iznesene iz izuzetno maliciozne političke namjere, pogotovo ako imamo u vidu da je 2014. ZTC takođe mijenjao regulacioni plan za izgradnju otvorenih bazena i prolaza između hotela, prilikom čega je Opštinska uprava maksimalno brzo sprovela proceduru izmjene plana, što je i najbolji dokaz da nije tačna tvrdnja direktora ZTC da mi opstruišemo rad Banje Vrućice.

Opštinska uprava Teslić stoji na raspolaganju Zdravstveno turističkom centru Banja Vrućica za svaki vid saradnje i pomoći, ali u okviru zakona. U cilju što bolje saradnje ispred kabineta načelnika opštine je dva puta u protekloj godini upućivan poziv na razgovor o zajedničkim temama i planovima, na koje ZTC nikad nije čak ni odgovorio.

Sve to navodi na zaključak da ako postoji opstrukcija, ona nije od strane Opštinske uprave, te ovim putem ponovo direktoru i ZTC upućujemo poziv na saradnju po ovom i svim drugim spornim pitanjima, ali molimo da se suzdrže od politički motivisanih neutemeljenih javnih polemika i u ovom slučaju javnog prozivanja Opštinske uprave samo zato što je postupila po Zakonu i propisima''.

Izvor: opstinateslic.com

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

???

07.03.2018 17:59

Sve po proceduri kao AUTOPRAONA trg!!!

ODGOVORITE
Name

Robovlasnik Bogdanić

07.03.2018 18:55

Bogdanić i Radošević otjeraše pola Teslićana s Banje neće im niko radi pa dovode vikendom konobare iz BL za dnevnice od 90 KM nit plaćaju poreze nit doprinose sve na crno

ODGOVORITE
Name

Luka

07.03.2018 19:03

Oni su na svim nivoima dobili ZADATAK da, u onim Opstinama i Gradovima gdje nisu na vlasti, udaraju, i to nisko, znajuci i sami da to nije istina, ali moraju, naredio "baja", u te namjere formirajuci " i crnu listu", kako je sam izjavio. Zamislite ljudi, u 21- om vijeku, pod plastom demokratije, jedna osoba formira crnu listu, listu za odstrel..uzeo je sam preko 11 miliona km sebi u budzet, trosi kako hoce, nikom ne polaze racune, dijele se pare glasacima pred izbore, kupuju se papci i nikom nista?! Uzas, fuuuj..

ODGOVORITE
Name

Re Luka

07.03.2018 19:43

Po Teslicu se gradi na sve strane na svakom cosku,izdaju se dozvole kao da smo u Africi, samo čekamo Bagere u parku jednog jutra da zakopaju temelje.!! Samo banja nemoze čeka 2 godine

Name

Doboj

07.03.2018 21:43

Tako i u Doboju na svakom ćošku niče zgrada. Plan mijenjaju kako im se prohtije. Promjene ga nekoliko puta u mjesec dana.

Name

Re re Luka

07.03.2018 19:56

Malo pravopisa ti ne bi skodilo; pise se " ne moze", a ne "nemoze"! Toliko o tvom komentaru, takvi glasaju za ovaj rezim i one koji prave crne liste. Hoces li i ovo negirati?

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2018 22:16

Priznajem nepismen sam!! Očekivao sam da ćeš demantovali moj komentar, naravno nisi jer sam napisao istinu i to mi je vazno, kad nemaš argument daj da vrijeđam

Name

Re

07.03.2018 22:27

U nedostatku argumenta ljudi se počinju ponizavati!!!