IV - žrijeb: Aleks na Rumunku, Serenin novi početak!

U Indijan Velsu je obavljen žrijeb u ženskoj konkurenciji za prvi masters sezone.

Tenis 06.03.2018 | 18:15
IV - žrijeb: Aleks na Rumunku, Serenin novi početak!
Takmičenje na prvom mastersu sezone, Indijan Velsu, ove sezone donijeće daleko više neizvjesnosti nego prethodnih godina.

Jedan od razloga je i to što bivše šampionke tog turnira - Serena Vilijams, Marija Šarapova i Viktorija Azarenka nisu nosioci i niko ne zna u kakvoj formi stižu u Kaliforniju.

Sereni, koja je kao i Šarapova i Azarenka, dva puta osvajala trofej, to će biti prvi zvanični takmičarski nastup na nekog turniru poslije Australijan Opena prošle godine i porođaja.

Njena prva rivalka biće Kazahstanka Zarina Dijas, trenutno 53. igračica svijeta. Amerikanka protiv Dijasove ima skor 2-0. Ukoliko sa uspjehom prođe prvu prepreku bivša prva teniserka svijeta u drugoj rundi će se sastati sa Holanđankom Kiki Bertens, dok bi potencijalna rivalka u trećem kolu mogla da joj bude sestra Venus.

Azarenka, koja nije nastupala još od Vimbldona prošle godine zbog borbe za starateljstvo nad sinom, dobila je specijalnu pozivnicu organizatora. Njena prva protivnica biće Britanka Heder Votson.

Marija Šarapova, jedina koja je od bivših šampionki igrala ove godine, u prvoj rundi igraće protiv Japanke Naomi Osake, a ako pobijedi sastaće se sa iskusnom Agnješkom Radvanskom, koja je 31. nosilac.

Srbiju će u Indijan Velsu predstavljati Aleksandra Krunić. Aleks će na startu turnira odmjeriti snage sa Rumunkom Irinom Kamelijom Begu, koja je 36. na WTA listi, odnosno 11. mjesta bolje plasirana.

Srpska igračica protiv nje ima negativan skor. Igrale su dva puta i Krunićeva je oba puta poražena.

Aleksandru poslije izazovnog početka očekuje još teži zadatak, ako sa uspjehom okonča prvu rundu. Rivalka u drugom kolu biće joj peta igračica svijeta Karolina Pliškova.

Turnir u Indijan Velsu igra se do 18. marta.

I ANA I JELENA

Titule u Indijan Velsu osvajale su i dve srpske igračice. Ana Ivanović trijumfovala je 2008. kada je u finalu pobijedila Svetlanu Kuznjecovu (6:4, 6:3), dok je Jelena Janković podigla pehar 2010. U borbi za pehar bila je bolja od Karoline Voznijacki u dva seta - 6:2, 6:4.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar