Dugo očekivan povratak Serene, odlična Svitolina!

Serena Vilijams se nakon višemesečne pauze vratila na teren na egzibicionom turniru Taj Brejk Tens.  Jedna njujorška noć, tri seta i - 250. 000 dolara u džepu! Otprilike tako je izgledao sinoćni teniski egzibicioni turnir u Medison skver gardenu koji je osvojila Elina Svitolina. Serena zaustavljena u polufinalu.

Tenis 06.03.2018 | 20:30
Dugo očekivan povratak Serene, odlična Svitolina!
Verovatno glavna atrakcija večeri bio je povratak višestruke Grend Slem šampionke Serene Vilijams.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja ženskog turnira Taj Brejk Tens u Madridu, takmičenje je ove godine održano u jednoj od najpoznatijih svetskih arena – Medison Skver Garden.

Vilijams je u četvrtfinalu, u svom prvom meču nakon povratka posle pauze zbog porođaja, savladala još jednu povratnicu u teniske vode Marion Bartoli (10:6), dok ju je u polufinalu eliminisala već kasnija finalistkinja Šuai Žang (11:13).

Mlađa od sestara Vilijams je usput i potvrdila svoje učešće na turniru u Indijan Velsu, gde će odigrati svoj prvi zvanični meč na WTA turu od januara prošle godine.

Simona Halep, pobednica iz Madrida, ove godine nije učestvovala, pa je to iskoristila Ukrajinka Elina Svitolina i zabeležila ubedljiv trijumf osvojivši čak 30 od ukupno odigranih 36 poena u svoja tri meča.

Svitolina je u finalu bila bolja od Žang i osvojila novčanu nagradu od 250.000 dolara.

U Njujorku, Rimu modernog doba, sinoć je održan egzibicioni turnir u kojem su učestvovale neke od najboljih igračica sveta, a pobednica je odnela svu lovu - čak 250.00 dolara.

U pitanju je "TiebreakTens", takmičenje koje se održava već nekoliko godina, a odigrano je u Medison skver gardenu, inače najskupljem sportskom objektu na svetu. Titula i pozamašna nagrada pripale su sve boljoj Ukrajinki, Elini Svitolinoj koja je prvo pobedila sa 10:3 Venus Vilijams, potom je rasturila Koko Vandevej bez izgubljenog poena i u finalu 10:3 Šuaj Džang. Na ovom turniru se borila i povratnica na teren, Serena Vilijams koja je izgubila od Džang u uzbudljivom polufionalnom okršaju 11:13, a pre toga bila bolja od Francuskinje Marion Bratioli sa 10:5.

Svitolina je tako, odigravši samo tri produžena seta inkasirala čak četvrt miliona dolara. Inače, pubiliku u Medison Skver Gardenu je između mečeva zabavljao i naš akrobata sa reketom i teniskom lopticom, Novosađanin Stefan Bojić.

Taj Brejk Tens:

četvrtfinale:
Koko Vandevej – Danijela Hantukova 10:7
Elina Svitolina – Venus Vilijams10:3
Serena Vilijams – Marion Bartoli10:6
Šuai Žang – Sorana Kirstea 10:4

polufinale:
Elina Svitolina – Koko Vandevej10:0
Šuai Žang – Serena Vilijams 13:11

finale:
Elina Svitolina – Šuai Žang 10:3

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar