Vučić: Cilj Srbije na OI u Tokiju je da osvoji 12 medalja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj Srbije da na idućim letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine osvoji najmanje 12 medalja.  Osmesi, šale i molba na prijemu kod Vučića! Kada je dobio odgovor da je pištolj "jače oružje", ministar je u šali konstatovao da smo pravi "revolveraši sa Balkana". Predsednik se zahvalio, nasmejao i pitao još samo da dobije pištolj ili pušku.

Ostali sportovi 06.03.2018 | 17:30
Vučić: Cilj Srbije na OI u Tokiju je da osvoji 12 medalja!
Na prijemu u Predsedništvu Srbije, Vučić je zahvalio na izvanrednim rezultatima svetskoj šampionki u skoku u dalj u dvorani Ivani Španović i članovima reprezentacije Srbije u streljaštvu, koji su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojili medalje.

"Svi mi koji navijamo i koji volimo Srbiju više od svega ponosni smo na vas i vaše rezultate", kazao je Vučić.

On je kazao da će država uraditi sve što može kako bi sportistima obezbedila najbolje uslove.

"Naš je cilj da se sa sledećih Olimpijskih igara u Japanu donesemo najmanje 12 medalja. Spremni smo da pomognemo na najrazličitije načine", kazao je Vučić.

Pozvao je gradjane da se danas u podne okupe ispred ;u Atletskoj dvorani na Banjici kako bi dočekali Ivanu Španović.

Vučić je Ivani Španović i članovima reprezentacije Srbije u streljaštvu poželo mnogo uspeha u budućnosti.

"Molim vas da se spremite za sva naredna takmičenja, jer to mnogo znači vama ali mnogo znači i celoj zemlji", istakao je Vučić.

Osmesi, čestitke i pokloni danas u kabinetu predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas svetsku šampionku u skoku u dalj Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, zahvalio se što su na najbolji način predstavljali svoju zemlju i obećao dalju pomoć države.

Vučić je rekao da će država učiniti sve da sportisti imaju maksimalnu pomoć i izrazio nadu da na OI u Tokiju mogu da osvoje 12 medalja, četiri više nego u Riju.

"Čestitam na izvanrednim uspesima. Svi mi koji navijamo i volimo Srbiju ponosni smo na vas. Ivana mi je rekla ds je to za nju podrazumevajuće, da je očekivala i da je to za nju normalno. Britni Ris je četiri godine starija, video sam u novinama da je Haike Dreksler skakala do 40, znači imamo još jedno 12 godina medalja", rekao je Vučić i dodao da mu je posebno drago što je osvojeno prvo zlato za Srbiju na Svetskim prvenstvima.

Predsednik je čestitao i strelcima i podsetio kako smo svi bili tužni kada u Riju nije osvojena nijedna medalja.

"Uveren sam da će sve da se vrati u Tokiju i pomoći ćemo kao država. U Riju sa. prognozirao osam medalja, verujem da će streljštvio kao sport koji nam je u kontinuitetu donosio medalje doneti dve-tri u Tokiju. Molim sve iz Saveza da kažu šta je potrebno da pomognemo da osvoje dve-tri medalje u Japanu. Naš je cilj da se da sa sledećih Igara donesemo najmanje 12 medalja i spremni smo da pružimo najbolje uslove i pomognemlo".

Španovićeva je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu, osvojila prvu planetarnu zlatnu medalju.

Na Evropskom šampionatu u Đeru Srbija je osvojila šest medalja u seniorskoj i jednu u juniorskoj konkurenciji.

Srebrne medalje osvojili su: Zorana Arunović (pištolj), Andrea Arsović i Milutin Stefanović (miks puškom), Zorana Arunović i Damir Mikec (miks pištoljem) i Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (muški tim pištoljem).

Bronze medalje osvojili su: Bobana Veličković (pištolj), Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jelena Tomić (ženski tim pištoljem) i juniorka Marija Malić (puška).

Vučić je podsetio da se nagrade sportistima isplaćuju odmah.

"Ne možemo da se poredimo sa nekim zemkajma, ali onolklo koliko možemo drago nam je da pomognemo. Želimo vam mnogo medalja koje znače vama, ali i nama. Svetska, evropska, olimpijske igre... tu se takmiče zemlje, videli ste šta su Nemačka i Norveška uradile na ZOI".

Vučić je poželeo i strcina, da vrlo skoro, nada se i pre 2020, kao što je planirano dobiju svoju dvoranu, koju atletičari već imaju.

"Može li to da se ubrza", pitao je Udovičića, a potom pitao da li smo uspešniji u gađanju puškom ili pištoljem.

Kada je dobio odgovor da je pištolj "jače oružje" u šali je konstatovao da smo pravi "revolveraši sa Balkana" i poželeo da uskoro budemo najbolji na svetu.

Vučić se zahvalio, nasmejao i pitao još samo da dobije pištolj ili pušku.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednici Atletskog i Streljačkog saveza Veselin Jevrosimović i Nenad Putnik.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar