Ubijena Jelena molila za milost

Pevačica Jelena Krsmanović žustro se borila za život sa ubicom, da bi na kraju, na kolenima, primila poslednji, smrtonosni udarac, zaključak je nalaza koji je u optužnici koja je početkom februara podignuta protiv njenog supruga Zorana Marjanovića.

Srbija 06.03.2018 | 09:48
Ubijena Jelena molila za milost
Kako “Blic” saznaje iz optužnice koja je 9. februara podignuta protiv Zorana Marjanovića, a u kojoj se nalazi veštačenje Zorana Stankovića i Milana Kunjadića od 21. septembra prošle godine, nesrećna pevačica borila se sa ubicom sve dok nije izdahnula.

Naime, Jelena Krsmanović zadobila je višestruko nagnječenje mozga od udarca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede koje je pevačica zadobila bile su kada je Jelena na sebi imala obučeni gornji deo trenerke sa kapuljačom na glavi.

- To su bile: ubodna rana u desnom lakatnom delu, ali i ubodna rana u zadnjoj levoj četvrtini temena. Opisane rane u tom događaju mogle su da nastanu od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom - stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, a u koju je "Blic" imao uvid.

Pevačica je sa nasipa pokušala da preko kanala pobegne od egzekutora, međutim, on ju je sustigao. Strgao je sa nje gornji deo trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na kolena. Prema nalazu veštaka u vreme nanošenja povreda, ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja tela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tela ubice.

- Nakon zadobijanja prvih povreda posle nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je naneto osam povreda u predelu potiljka i leve i desne strane slepoočnice. Sve te povrede predstavljale su bezuslovno smrtonosnu povredu zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva - navodi se u optužnici.

Veštaci takođe tvrde da se Jelena prilikom zadobijanja smrtonosnih povreda nalazila u vodi, prvo u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja, a zatim u nekom od prinudnih položaja tela, dok se ubica nalazio iznad nje u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja.

Nesrećna pevačica imala je podlive po licu, nosu, između spoljašnje i unutrašnje strane gornje usne, za koje se sumnja da su mogli da nastanu od šake savijene u pesnicu od strane ubice.

Utvrđeno je i da je pevačica zadobila povrede i ogrebotine ruku, šaka, laktova, nadlaktica i podlaktica, kao i ručnog zgloba.

- Opisane povrede Jelena je mogla da zadobije padom i udarcima o neravnu ili zaravnjenu tupotvrdu podlogu i površinu, i (ili) grebanjem delovima gustog rastinja tokom prolaska, provlačenja ili vučenja kroz površinu obraslu i prekrivenu gustim drvenim ili biljnim rastinjem - navodi se u optužnici.

Volja pevačice za životom iako je nakon mučkog prebijanja bilo gotovo izvesno da neće još dugo izdržati, ogleda se u povredama koje je zadobila na desnoj šaci i desnom laktu, ali i tome da je nakon monstruoznog iživljavanja njenog ubice nesrećna pevačica i dalje disala - pre smrti udahnula je vodu iz kanala.

Naime, kako stoji u optužnici, Jelena je desnom rukom pokušala da se odbrani od još nekog udarca u glavu, te ju je ubica šipkom udario i po njoj. Takođe, leva nadlatkica imala je podliv za koji se sumnja da je nastao stiskanjem šake ubice.

- Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu leve noge ukazuju da je pre zadobijanja smrtonosnih povreda najverovatnije pokušala da izađe iz kanala sa vodom na drugu stranu, ali se ne isključuje mogućnost i da je trag nastao od ubice - zaključuju veštaci.

Veštačenja dovela do optužnice

Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra prošle godine zbog sumnje da je upravo on ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Tužilaštvo je nakon njegovog hapšenja naložilo istragu, koja je nakon saslušanja novih svedoka u slučaju ubijene pevačice, ali i rezultata novih veštačenja, rezultirala podizanjem optužnice protiv supruga pevačice.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

milos

06.03.2018 09:11

Ovoj nesrecnoj zeni laka zemlja ‚al ne mogu shvatit jedno ubit nekog u sred srbije u sred bijela dana ‚sta se desi ima li jos ljudi il svi zmire i zatvaraju oci ⛪️

ODGOVORITE
Name

nemoguće

06.03.2018 09:57

Kakav treba bit čovjek koji može na ovako svirep način ubiti bilo koju osobu a ne suprugu i pred tv kamerama ovoliko vremena glumiti ožalošćenog supruga. NEVJEROVATNO ALI ISTINITO.

ODGOVORITE
Name

Рада

06.03.2018 10:47

Немогуће,да! Нажалост,да! Стршно јесте,али послије свега што виђох и прочитах,непријатно ме изненађује,да само медији,иду у правом смијеру! Инспектори и остали,докле ова агонија побогу! Једино је могуће оправдање за овај неуспијех у истраживању,наши закони који онемогућавају другојачије испитивање,изузев молења! ,,Реци,молим те,и сл. Ово је превазишло стрпљење великог бр.грађана! И на крају,не чуди што неки узму закон у своје руке!? Нажалост!!!

Name

Ivona

06.03.2018 12:12

Ubica ,da Bog da zavrsio na istim mukama kao i ova jadna mlada zena .

ODGOVORITE
Name

bsk

06.03.2018 19:27

Jos jedna glupost samo laz i laz samo nagadjanje molim ova verzija je mozda stota do sada sutra opet nova ali se nadam da ce kad tad ta dodje do istine ako nista ona stara i corava koka pronadje zrno tako i nasi policajci

ODGOVORITE