Sad smo krivi i za hladno vrijeme

Rusofobija koja je zahvatila zapadne zemlje zašla je u sferu iracionalnog i sada se Rusija krivi i za hladno vreme koje je zahvatilo Evropu, kaže Sergej Lavrov.

Svijet 06.03.2018 | 09:41
Sad smo krivi i za hladno vrijeme
Govoreći na pres konferenciji tokom zvanične posete Namibiji, ruski šef diplomatije je rekao da pojedine zemlje, govoreći čak i o vremenu, koriste priliku da okrive Rusiju.

"Histerija Rusofobije koja je zahvatila Zapad tokom poslednjih godina izgleda da zalazi i u iracionalno, pa se čak i za destruktivne vremenske fenomene optužuje Kremlj", kazao je Lavrov. 

"I druga pitanja koriste se za jačanje pritiska na Rusiju. Čak sam čuo da je za hladno vreme koje je zahvatilo Evropu okrivljena Rusija", ponovio je lavrov, a preneo Sputnjik na engleskom. 

Podsetimo, talas hladnog vremena koji je proše sedmice zahvatio više evropskih zemalja nazvan je "Zver sa istoka".

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

razumio

06.03.2018 09:37

Zapad je silaznoj putanji razvoja sa konceptom rada izrazenog u novcu. Prvo zbog toga sto je taj rad sve manje izrazen u novcu a sve vise u kamatama na bezvrijedan novac. Zbog toga ce uskoro da puca po savovima u USA, a zatim unutar EU. BiH preostaje koncept privrede iskljucivo za svoje potrebe. To je najpravedniji i najrealniji koncept privredjivanja jos od vremena rodovske zajednice. Mnogo pravedniji od kapitalistickog privredjivanja.

ODGOVORITE
Name

koo

06.03.2018 10:22

sto mislis sto ce biti kad pukne? Cijela svjetska ekonomija ce pasti, a i mi. Mi smo mozda navikli imati manje od drugih, ali nemoj misliti da se u isto vrijeme nece probuditi extremni nacionalizam i opet nas povuci u rat. Razmjena robe i usluga je uvijek postojala i bez nje se jednostavno ne moze.

Name

dzoo

06.03.2018 10:32

Sta si razumio.Ma lupa praznu slamu kao uvek.Rusija bez Evrope ima da crkne za dve nedelje.Zive na slamku beda to nisam vidio ni na jugu Srbije,mafija usla u svere zivota kao i kod nas RS.

Name

Re Dzoo

06.03.2018 20:19

Nikad ti nisi bio u Rusiji. Zato nemoj lupati komentare. Otidi pa ces se zacuditi. Tako isto pricaju i za Kinu.

ODGOVORITE