U Mostaru danas trilaterala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Mostaru gde će biti održan trilateralni sastanak Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Prema najavi iz Mostara, tri člana Predsedništva BiH - predsedavajući Dragan Čović, i članovi - Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, dočekaće najpre predsednika Vučića, a zatim i predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Trilaterlani sastanak treba da počne u podne. U isto vreme biće održan i neformalni sastanak šefova diplomatije tri zemlje. Nakon toga predviđen je sastanak članova Predsedništva BiH, predsednika Hrvatske i Srbije sa ministrima spoljnih poslova. 

Nakon tog sastanka predviđeno je da se medijima obrate Vučić, Čović i Grabar-Kitarović. 

Tročlano Predsedništvo BiH u čast predsednice Hrvatske i predsednika Srbije prirediće radni ručak. 

Uoči trilateralnog sastanka Čović u ekskluzivnom intervjuu Tanjugu kaže da očekuje kontinuitet prethodnih razgovora, vođenih u Beogradu, a potom i u Zagrebu. "Očekujem kontinuitet prethodnih razgovora, kako bi na neki način predupredili iskušenja koja su pred nama, zemljama jugoistočne Evrope, kada je u pitanju evropski put i sve što je postavljeno pred nas, a posebno rešavanje međudržavnih pitanja. Tu pre svega mislim na granično pitanje", kaže Čović. 

Ovo je, kako kaže, prilika da se kompletna evropska perspektiva zajednički razmotri i vidi kako jedni drugima mogu da pomognu. Čović poručuje i da bi bilo dobro ako bi bošnjački član Predsedništva napravio dobar iskorak prema Srbiji. 

Nada se da se u Mostaru neće desiti iznenađenje poput onog u Beogradu, kada je bošnjački član Predsedništva praktično odustao od dogovora. Čovic kaže i da će jedna od tema sutrašnjeg sastanka biti i pitanje granice između Bosne i Hercegovine i Srbije.

(Tanjug)

KOMENTARI11
POŠALJITE PORUKU

banja luka

06.03.2018 07:54

Ne daj baka ni metar naše zemlje.

Neće se desiti ništa značajno, jer da bi se to desilo, treba doći do promjene svih politika, pošto su sve pogrešne. Vjerovatno će Čović dramiti o ugrtoženosti Hrvata, a Čokolinda će to podržati. Vučić će dramiti oko granice na Drini i obavezno će pomenuti svoju spaljenu kuću u Bugojnu, kao da mnogoj sirotinji nisu porušene kuće. Bakir će frkisati oko Mostara, i nekih pitanja u RS, a stranka mu se raspada. Pitanje granica rješavaju stručne komisije, a ne ovi cirkusanti.

Proleter

06.03.2018 09:47

Daj im Bakire,svakako je to sve stara Srpska zemlja..

Sarajevo

06.03.2018 09:49

x25

06.03.2018 08:04

Je li ovo nastavak razgovora iz devedesetih. Samo naprijed, do poslednjeg!

modričanin

06.03.2018 08:06

A baja, đe on ? Ne može to tako, čović će morat branit interese Srba u BiH. On je Branitelj, al HVO.

Nikola

06.03.2018 08:32

Jos jedno preglasavanje ali ovaj put sa strane hrvata i srba protiv bosnjaka a onda SPEKTAKL.... E moj glupi narode NIKAD sa ovakvim politicarima ovdje mira nece biti.

@ Nikola Ne uzbuđujte se jer njih petero su obične marionete koje ni u WC ne idu dok ne pitaju mentore a da odlučuju o nečemu bitnom nema teorije!

075

06.03.2018 09:05

tuzla

06.03.2018 08:39

Neznam sta oni sastance toliko ,u BiH kada oni imaju puno,svoji problema da rjesavaju.Bolje da ostave Bosnu na miru da im se ne razbije o glavu.Veliki su to dusmani Bosne.

Ostavili bi oni Bosnu na miru,ali Bosna ne ostavlje njih na miru.

re

06.03.2018 09:11

Sokrat

06.03.2018 08:48

Uh jebote, hocel Juga u malom opstati? Hocel negacija biti neutralisana kroz dvostruku negaciju?

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.