Federer nedodirljiv do juna!

Rodžer Federer bi sa trenutnih 10. 060 poena mogao da ostane na prvom mestu ATP liste duže nego što se očekivalo, a na to će veliki uticaj imati Rafael Nadal.

Tenis 09.03.2018 | 18:30
Federer nedodirljiv do juna!
Na ATP rang listi Federeru najviše preti upravo Španac, ali je zbog povrede propustio turnir u Akapulku, a neće igranti ni na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiu.

Švajcarcu će ovaj ishod sigurno obezbediti lakšu borbu za odbranu trona.

Razlika između njih dvojice uoči IV je 600 poena. Nadal je izgubio 300 zbog propuštanja Akapulka, a posle Indijan Velsa i Majamija će mu ''pasti u vodu'' još 690. 

Ako Federer na Indijan Velsu bude eliminisan u četvrtfinalu ili ranije, Nadal će postati broj jedan 19. marta. Ipak, ukoliko švajcarski teniser odbrani trofeje na Indijan Velsu i u Majamiju, ostaće zacementiran na prvoj poziciji. 

Svetski broj jedan takođe može da bude prvi nakon Majamija ako osvoji jednu od dve titule, ako na jednom turniru stigne do finala, a na drugom do četvrtfinala ili ako stigne do polufinala na oba takmičenja.

Čak i ako bi Federer odustao od Majamija, a pobedio na Indijan Velsu, biće na prvoj poziciji sa razlikom od 35 poena. Federer će tako biti broj jedan sve do juna, kada počinje borba na šljaci.

Sve u svemu, Nadal će morati da brani 4.680 poena, a čak i ako pobedi u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, Rimu i osvoji i Rolan Garos, neće uspeti da prestigne Švajcarca.

Rafa je Indijan Vels osvajao 2007, 2009 i 2013, a prošle godine je baš Federer bio taj koji ga je izbacio u četvrtoj rundi. Dok je u Majamiju izgubio svih pet finala koje je igrao, uključujući i poslednje, gde mu je opet presudio Rodžer.

Novak Đoković trenutno zauzima 13. mesto na svetskoj rang listi, što ga i dalje čini našim najbolje plasiranim teniserom. Svoje pozicije čuvaju Laslo Đere koji je na 90. poziciji i Dušan Lajović na 91, a Viktor Troicki je sa 66. skliznuo na 68.

Čekamo Novakov povratak na teren posle operacije lakta. Biće u Indijan Velsu naredne sedmice, ali je pitanje da li samo kao u ulozi prvog čoveka Unije igrača, ili i kao takmičar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar