Liječenje psorijaze na prirodan način

Rešenje za kožno oboljenje se nalazi u prirodi. Lekovite biljke pročišćuju krv, pa se organizam oslobađa raznih otrova.

Zdravlje 05.03.2018 | 12:39
Liječenje psorijaze na prirodan način
OVO oboljenje ispoljava se jarko crvenim mrljama na koži, prekrivenim ljuspama nalik na krljušti ili se manifestuje kao ispucala, tvrda i debela koža sa pukotinama, koje izazivaju bol i svrab. Sa kože se svakodnevno osipa veliki broj ljuspi pri svakom pokretu. Psorijaza može da se leči lekovitim biljkama koje pročišćuju krv, pa tako organizam oslobađaju raznih otrova. Ovo oboljenje nastaje usled poremećene funkcije jetre. To znači da se uz upotrebu lekovitih biljaka mora sprovesti i stroga dijeta.

Čajna mešavina sa koprivom

Pomešati sveže biljke: 50 grama koprive, 40 grama suručice, po 30 grama rosopasa, vrbove kore, razgona i nevena i po 20 grama hrastove kore, dimnjače, ljuske oraga i hajdučke trave. Punu kašičicu popariti sa šoljom vode i ostaviti da deluje tri minuta. Čaj piti u gutljajima tokom celog dana u ukupnoj količini do dva litra.

Mast sa rosopasom

Dobro oprati svežanj stabljika rosopasa i napraviti sok ceđenjem biljke u sokovniku. Pomešati sa svinjskom mašću u odnosu pet grama soka od rosopasa prema 50 grama masti od svinjskog sala. Dobijenu smesu čuvati u frižideru i mazati dva puta dnevno područja na koži zahvaćene psorijazom.

Kupka od crnog sleza i rastavića

Svrab izazan psorijazom može se ublažiti i kupkom od crnog sleza i rastavića, što korišćenjem u dužem vremenskom roku može i u velikoj meri izlečiti ovu bolest. Pomešati jednake količine svežih biljaka, crnog sleza i rastavića i preko noći ih potopiti u hladnu vodu. Za jednu kupku potrebno je oko 200 grama svežih biljaka, dok samo kupanje u ovoj kupci treba da traje oko 20 minuta.

Čaj od gaveza za ispiranje

Obolele delove tela navlažiti i ispirati čajem od mešavine trava: 40 grama listova gaveza, 30 grama listova žutog ruzmarina, 20 grama plodova crnog trna (suvih ili svežih) i deset grama prečice. Trave snažno usitniti i izmešati. U litar proključale vode staviti 20 grama mešavine trava i kuvati poklopljeno pet minuta. Kad se čaj ohladi, procediti ga u bocu. Ovlažiti i isprati obolela mesta i namazati odgovarajućim melemom od lekovitih trava.

Melem od maslinovog ulja i ruzmarina

Pripremiti 40 mililitara domaćeg maslinovog ulja, četiri kašike netopljenog mladog masla iz kiselog mleka, četiri kašike pavlake sa slatkog mleka, 20 grama cvetova i listova običnog ruzmarina, 20 grama cvetova i listova lavande, 20 grama kore od zovinog drveta, 10 grama listova muške i ženske bokvice. Sastojke staviti u dublju posudu i lagano mešati na tihoj vatri dok se maslo i pavlaka rastope. Zatim dodati 20 mililitara kantarion ulja i dalje mešati 40 minuta, pazeći da temperatura mešavine ne bude veća od 70 stepeni. Mešati sveže istesanim drvetom gloga. Vruć melem procediti i staviti u tamnu staklenu bocu. Kad se ohladi, začepiti i držati začepljeno.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neso

07.03.2018 13:07

Gde samo nadzete te raznorazne nazive za biljke? Koji je to jezik?

ODGOVORITE