Sjetila se Portlanda, okrenula leđa i pobijedila!

Ovako je izgledalo nadmetanje skakačica u dalj u dramatičnoj poslednjoj šestoj seriji na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Ostali sportovi 05.03.2018 | 13:15
Sjetila se Portlanda, okrenula leđa i pobijedila!
Ivana Španović je izašla na zaletište u četvtoj seriji. Prvi put pod pritiskom. Do tada je bila vodeća i smešilo joj se svetsko zlato, prvo posle bronze osvojene u poljskom Sopotu 2014. i srebra pre dve godine u američkom Portlandu.

Ameriknaka Britni Ris je preuzela vodeće mesto skočivši isto kao i Ivana u prvoj seriji 6,89. Ali imala je bolji drugi skok, dovoljno za vodeću poziciju.

I, onda, odluka!

Srpkinja se nije "slomila", Naprotiv! Skočila je najviše ove sezone. Rezultat od 6,96 činio se nedostižnim... Postavila je najteži zadatak.

Zna Ivana dobro ukus gorčine poraza. Gubila je dobijeno, bivala je poražena i kada joj je zlato već sijalo oko vrata. Dobro se sećala upravo Portlanda, kada joj ni 7,07 metara nije bilo dovoljno za zlato. Tada je bez prvog mesta ostala u poslednjoj seriji, jer je Ris na zaprepašćenje svih, neočekivano nadmašila svoje mogućnosti, skočivši 7,22.

Ivana je dobila srebro, ali je obećala zlato. Znala je da će jednom doći i taj trenutak. Kada će planeta morati da joj se pokloni.

Nadala mu se u Londonu prošle godine na Svetskom prvenstvu. Imala je let, imala je skok, uspela je, ali su sudije odlučile da je list sa brojem pao mnogo ranije u pesak i Zrenjaninka je ostala, ne bez zlata, već i medalje. San se rasprišio... Ali, samo do marta ove godine.

Jednostavno, zlato joj je bilo suđeno u Engleskoj. Ne u Londonu na otvorenom, već u Birmingemu.

Nije Ivana mogla da gleda poslednje skokove rivalki Risove, Burksove i Moguenare Tarum.

Kada je prva Amerikanka podbacila bilo je jasno da joj je zlato oko vrata. Međutum, ni tada nije smela da pogled fokusira ka zateltišu. Sačekala je da prođe i druga Amerikanka, pa Nemica.

Nisu uspele.

Jeste Ivana Španović! Najbolja naša atletičarka u istoriji. Jedina svetska atletska šampionka iz Srbije!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar