Strah od poplava u Hrvatskoj

Iz "Hrvatskih voda" danas je saopšteno da je nastavljeno postavljanje boks-barijera kao privremenog sistema odbrane od poplava na području karlovačkih naselja Logorište, Mostanje i Mala Švarča.

Region 05.03.2018 | 10:27
Strah od poplava u Hrvatskoj
Riječ je o području koje je prošlih godina bilo izloženo poplavama, a do sada je izgrađeno oko 300 metara privremenog nasipa, čime će biti zaštićeno oko 500 kuća, prenose hrvatski mediji.

Slične prepreke biće postavljene i u Ogulinu za odbranu od izlivanja rijeke Gornja Dobra na gradske ulice.

Direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković rekao je da su boks-barijere montažni elementi površine metra kubnog koji se ispunjavaju pijeskom, šljunkom ili zemljom, slažu se jedan do drugog i mogu se kao lego-kocke slagati u visinu od dva do tri metra.

Ministar zaštite okoline i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić rekao je da će to biti privremeno rješenje, a da je projekat gradnje sistema trajne odbrane od poplava za Karlovac uvršten u strateške projekte hrvatske Vlade.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske ranije je saopšteno da bi topljenje snijega moglo da se odrazi na nagli porast vodostaja u slivu Kupe, Korane, Dobre, Bregane, Sutle i Krapine te Save i njenih lijevih pritoka. Najveća opasnost prijeti Karlovcu od izlivanja Kupe i Korane.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srb

05.03.2018 12:24

A naše bijele čizmice, šta one rade, ili čekaju da se sve desi pa da opet dijele vaučere i da se slikaju....

ODGOVORITE