Posle F1, nestaju i hostese sa sajmova automobila

Nakon što je Formula 1 odlučila da okonča tradicionalno pozidanje devojaka uoči trka, modeli bi mogli da nestanu i sa sajmova automobila.

Zanimljivosti 03.03.2018 | 11:43
Posle F1, nestaju i hostese sa sajmova automobila
Hostese su godinama bile skoro jednako u centru pažnje na nekim sajmovima kao i vozila pored kojih su stajale, ali će izgleda tome doći kraj.

Vodeće kompanije sve češće koriste specijaliste za predstavljanje svojih proizvoda umesto atraktivno obučenih devojaka, a već predstojeći 88. Motor Show sajam automobila u Ženevi bi mogao biti znatno konzervativniji nego u prošlosti.

Već je poznato da japanski proizvođači Toyota i Nissan neće koristiti devojke na svojim štandovima, a navodno je ugovore sa modelima raskinuo i italijanski FIAT zbog sve češćih kritika javnosti.

"Vremena se menjaju. Više smisla ima da koristimo specijaliste jer pokušavamo da prodamo automobile", rekla je portparolka Nissana Sara Dženkins.

S druge strane, francuska PSA grupacija ima drugo rešenje – pored ženskih imaće i muške "domaćine".

Iako organizator Sajma automobila u Ženevi dozvoljava izlagačima da predstave svoje proizvode kako oni žele, mnoge kompanije su vrlo osetljive po pitanju hostesa zbog sve češćeg pitanja seksizma.

Pitanje je došlo u centar pažnje u automobilskoj industriji nakon što je pre desetak dana Ford oterao izvršnog potpredsednika za Severnu Ameriku Radža Naira zbog "neprimerenog ponašanja", bez detaljnijeg objašnjenja okolnosti.

B 92
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Intergaj

03.03.2018 17:14

Zato nikad necu kupiti Nisan.

ODGOVORITE
Name

Maxo

04.03.2018 18:40

Ja i idem radi Hostesa da naparim oci Auto novo i onako nemogu uzeti

ODGOVORITE