Pezer na SP: Cilj - plasman u TOP 8!

Bacač kugle Mesud Pezer jedini je predstavnik Bosne i Hercegovine na Svjetskom atletskom prvenstvu u Birmingemu.

Ostali sportovi 03.03.2018 | 10:30
Pezer na SP: Cilj - plasman u TOP 8!
Na Svjetskom prvenstvu u Birmingemu Bosna i Hercegovina imaće samo jednog predstavnika - bacača kugle Mesuda Pezera.

Među najboljim svjetskim atletičarima nastupiće i 23-godišnji bh. atletičar, koji je istakao da mu je prvenstveni cilj na ovom takmičenju plasman među osam najboljih.

"Spreman sam za hitac od preko 21 metar, ali tu daljinu moram da bacim i u Birmingemu. Moj prvi cilj je da budem među osam najboljih na svijetu, a naravno učiniću sve da rezultat bude što bolji", rekao je Pezer za "Nezavisne novine".

Konkurencija će biti paklena, ali to ne brine Pezera, koji je ove godine već tri puta obarao rekorde BiH. Njegov najbolji rezultat je hitac od 20,77 metara, postavljen na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu 17. februara.

"Te rekorde sam obarao iz punog treninga, sada se opuštam i očekujem da formu dignem na maksimalan nivo na SP. Moj prosjek ove sezone je 20,65, čime je trener prezadovoljan, tako da vjerujem u dobar nastup. Plasman, naravno, zavisi i od konkurencije, a ona će biti izuzetno jaka, nikada jača. Razgovarao sam sa Asmirom (Kolašinac, reprezentativac Srbije), ni on ne pamti da je nekada bila ovakva konkurencija. Nastupiće Stanek i Bukovicki, koji ove sezone bacaju 22 metra, Novozelanđanin Tomas Volš koji brani zlato...", dodao je Pezer.

Pezer će u Birminhemu nastupiti u subotu, a sedam dana kasnije učestvovaće na Evropskom bacačkom kupu u Lisabonu, takođe kao jedini predstavnik iz BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar