Otvoren "Hilton" u Beogradu

U Beogradu je večeras svečano otvoren hotel iz lanca Hilton, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke, predstavnika kompanije, članova vlade, ambasadora. . .

  • Vijesti
  • Srbija


Predsednik Vučić je presekao vrpcu zajedno sa Anom Brnabić, ministrom turizma Rasimom Ljajićem,gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, ambasadorom SAD Kajlom Skatom, potpredsednikom kompanije "Hilton" za Evropu Johem-Janom Šlajferom, predstavnikom kompanije "Belaga Management Belgrade" Zlatkom Zdunjićem i generalnim menadžerom "Hilton Belgrade" Nikolasom Huvertom.

Na otvaranju prvog Hilton hotela u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je zahvalio predstavnicima te kompanije i zaposlenima u beogradskom hotelu i poželeo, i jednima i drugima, da na njemu dobro zarade, te dodao da veruje da ćemo i mi imati imati velike koristi od takvog hotela.

"Beograd je od danas vaš grad i vi ste njegovi i zahvaljujem vam sto ste ga prepoznali i uložili novac i stavili naš grad na veliku mapu ugodnosti, dobrih usluga i luksuza", rekao je Vučić.

Kako je naveo, obezbedili su Beogradu sjaj, a kada im se pridruže i drugi ulagaci, "neće mu biti granica".

Na početku obraćanja Vučić je rekao da je u januaru ove godine u odnosu na januar 2017. broj turista u Beogradu veći za 11,2 odsto, a broj noćenja za 19 procenata, te poručio da Beograd, između ostalog i sa ovakvih hotelom, postaje sustinski evropska i svetska metropola.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je večeras da je Beograd otvaranjem hotela “Hilton” postao evropska i svetska metropola.

Mali je, u obraćanju na svečanom otvaranju hotela u centru Beograda, ukazao da je 2013. u glavnom gradu Srbije bilo 67 hotela, a da je sa “Hiltonom” Beograd dobio 96. hotel.

Podsetio je da je aprila 2016. godine imao čast da postavi kamen temeljac za “Hilton”, i da sada imamo velelepno zdanje na čijem krovu stoji natpis svetskog hotelijserskog lanca.

“To je veliko priznanje za Srbiju i njene građane, da je Beogard postao evropska i svetska metropola”, naglasio je on.

(Alo)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Cudno;

01.03.2018 23:30

Ne vidim Dodika nigde???.

Nije Dodik buranija da prisustvuje ovakim nevaznim skupovima ima.on preca posla.

Sms

02.03.2018 00:13

On je sa Paris Hilton u apartmanu

modričanin

02.03.2018 08:32

Brate samo neka se roka.

To

04.03.2018 08:21

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.