Alimpijević: Nismo za 15 dana zaboravili košarku!

Trener Crvene zvezde žali što će Nemanja Dangubić propustiti još jedan meč, ali veruje da ostatak ekipe ima snage i motiva da ostvari pobedu nad Unikahom.

Košarka 02.03.2018 | 14:30
Alimpijević: Nismo za 15 dana zaboravili košarku!
Ekipa Crvene zvezde u četvrtak uveče je odradila poslednji "pun" trening pred utakmicu 24. kola Evrolige, protiv Unikahe iz Malage (petak, 19.00).

Trener Dušan Alimpijević bio je na raspolaganju novinarima i pričao o važnosti utakmice, ciljevima njegovog tima, zdravstvenom biltenu...

"Žao mi je što Nemanja Dangubić neće biti u timu. Mislim da bi nam dosta značio, ali momci od ponedeljka pokazuju da će uraditi sve da se izostanak bilo kog igrača ne oseti previše. Ostali su dobro. Pero (Antić) cele nedelje trenira uz kontakt, videćemo koliko će moći da nam pomogne na utakmici", rekao je mladi strateg.

Kakav problem ima Dangubić?

"Vuče povredu kolena nekoliko sezona unazad i mislili smo da je ovo pravi momenat da mu damo dve nedelje pauze da primi plazmu. On je igrač koji je više nego zaslužio da mu se izađe u susret. Nije u pitanju ništa strašno, samo terapija ligamenata kolena i on će od subote biti u punom treningu".

Unikaha ima skor 10-13 i zaostaje dve pobede za osmoplasiranim Makabijem, dok Zvezda sa 9-14 praktično i ne razmišlja o plasmanu u Top 8 fazu, pogotovo što će paralelno sa finišom Evrolige igrati plej-of ABA lige, a to je još letos postavljeno kao prioritet.

Ipak, crveno-beli žele da nastave da pobeđuju pred svojim navijačima.

U prethodna dva meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" srušili su Olimpijakos i Armani.

"Pobeda u petak njih bi ostavila u dosta boljem položaju za nastavak takmičenja, ali znaju se naše ambicije kad igramo kod kuće. Razlog više je što smo u Malagi odigrali lošu lošu utakmicu, ali ne samo to. Pre svega je želja da izađemo iz lošeg momenta", poručio je Alimpijević.

"Naročito je važno da kroz ove utakmice vratimo ono što smo imali, jer niko od ovih igrača nije za 15 dana zaboravio da igra košarku".

Krajem prošle i početkom ove nedelje, Zvezda se nalazila u fokusu javnosti zbog stvari koje nisu direktno vezane za teren. Dovođeni su u pitanje odnosi unutar ekipe, autoritet trenera...

"Obično kad se dese gluposti koje nemaju veze sa košarkom, onda one iznerviraju i izazovu revolt... Te stvari mogu da odu u dva pravca, da se razdvojimo ili da se stisnemo i da budemo još jači. Mislim da smo uradili ovo drugo".

Jesenas u Malagi, rezultat je bio 79:65 u korist Unikahe, a među najboljima u domaćem timu bili su Nemanja Nedović sa 17 i Dragan Milosavljević sa 12 poena.

NEDOVIĆ I ŠERMADINI U SASTAVU

Španski mediji objavili su da Nemanja Nedović zbog bolesti verovatno neće igrati u Beogradu, ali Alimpijević ne veruje u to.

"Krenuo je na put, kao i Šermadini i moje mišljenje je da će obojica biti u sastavu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar