O'Saliven: Mogu do rekorda i sedam svjetskih titula!

Roni O'Saliven ocenio je da ima dovoljno kvaliteta da do svoje 50. godine izjednači rekord Stivena Hendrija od sedam šampionskih titula.

Ostali sportovi 03.03.2018 | 12:30
O'Saliven: Mogu do rekorda i sedam svjetskih titula!
Britanac, petostruki svetski šampion u snukeru, dobro igra ove sezone, osvojio je četiri turnira koji se boduju za svetsku rang-listu, medju kojima i Gran Pri u Prestonu u nedelju, pobedom protiv Ding Đunhuija iz Kine (10:3).

Drugi snukeraš sveta ima 32 rangirne titule, četiri manje od Hendrija, ali i 158 više trocifrenih brejkova, ukupno 933, po čemu je rekorder.

"Mislim da mogu da osvajam turnire i kao pedesetogodišnjak, sve dok budem dobro postavljao sopstveni ritam. Želeo bih da u narednih osam godina osvojim još dve titule svetskog prvaka, pre nego što napunim 50 godina. Želim dugovečnost, pa pokušavam da se ne uvučem u svaki turnir kao ostali igrači. Izgledaju kao da su sagoreli. Dok oni to rade ja pokušavam da napunim baterije", rekao je O'Saliven za Eurosport.

Svetsko prvenstvo održaće se u maju u Krusibl teatru u Šefildu, a ako ga osvoji O'Saliven će postati prvi osvajač šampionske titule u četrdesetim godinama, otkako je Rej Rirdon trijumfovao 1978. godine kao četrdesetpetogodišnjak. Šest svetskih titula imaju Rirdon i Stiv Dejvis.

Rekorder Hendri je kao četrdesettrogodišnjak 2012. godine završio karijeru.

"Sebe vidim kao polupenzionisanog igrača. Oko 70 odsto igrača je pod pritiskom jer ne zaradjuju dovoljno novca, a velika je stvar kada igrate pod takvim pritiskom. Takodje, neki od vrhunskih igrača se muče. Ako ne osvojiš turnire, na kaju sezone se osvrneš i pomisliš da nemaš ništa da pokažeš", naveo je on.

O'Saliven je rekao da je i to jedan od razloga zbog kojih je pristao da učestvuje na egzibicijama i da radi kao komentator na Eurosportu.

"Ako mi i ne ide na turnirima, nisam pod pritiskom zaradjivanja. To je prednost za mene, dok drugi igrači moraju da se plasiraju u četvrtfinale turnira kako bi platili račune. Ne bih želeo da igram da sam u takvoj situaciji", naveo je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar