Nije prošlo bez prepucavanja, RSS smijenio Cvetkovića!

Jovica Cvetković, dosadašnji trener muške rukometne reprezentacije, smenjen je sa te funkcije na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Ostali sportovi 27.02.2018 | 20:15
Nije prošlo bez prepucavanja, RSS smijenio Cvetkovića!
Cvetković je smenjen posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na kojem je Srbija zauzela tek 12. poziciju, pošto je jedva prošla grupnu fazu takmičenja.

Za "Izveštaj o uskraćivanju poverenja", u prevodu smenu, glasala je većina ćlanova Upravnog odbora, tačnije svi sem jednog.

Nekoliko nedelja posle prvenstva, postalo je burno na relaciji Cvetković-igrači, pošto su međusobno razmenjivali optužbe, pretežno u vezi sa lumpovanjem i alkoholizmom.

Cvetković je u izveštaju, koji je procurio, napisao da su se rukometaši sprovodili po Splitu do ranih jutarnjih časova, što mu je potvrdila policija koja ih je čuvala, dok su oni odgovorili da je on bio taj koji je za sedam dana u hotelu potrošio 1.200 evra na alkoholna pića i da je u takvom stanju izazvao sukob sa potpredsednikom RSS Draganom Škrbićem.

Rukometni savez se potom oglasio saopštenjem, a Upravni odbor odlučio je da stavi tačku na ovaj "cirkus". On je smenjen, a sednica je počela njegovim podnošenjem izveštaja i kritikama na račun Saveza i igrača.

"Savez ništa nije uradio da nam obezbedi pripreme. Nisam bio u situaciji da stvaram reprezentaciju kao od 2006. do 2009. godine, već sam morao da je sastavljam od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri ostvarivali veće uspehe", rekao je Cvetković na početku.

Usledilo je prepucavanje sa članovima UO koji su demantovali da je tražio ičiju potvrdu, već je rekao "Mogu ja to". Oni su istakli da je obećao da će dovesti igrače u redi i reorganizovati tim, da bi ga potom pitali kako je dopustio reprezentativcima da izlaze i bahate se tokom prvenstva, kao što je naveo u izveštaju.

"Nije tačno da Savez nije obezbedio uslove reprezentaciji. Jovice, očekivao sam više samokritičnosti, tvoj izveštaj ne sadrži dosta toga. Nismo mi birali igrače i pravili taktiku, nego ti. Niko ti se nije mešao u izbor", kazao je predsednik UO RSS Božidar Đurković.

Većina članova Upravnog odbora nije glasala za izveštaj selektora o dešavanjima pre, za vreme i posle prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar