Atletika: Kvartet iz Srbije na SP!

U Birmingemu će se od 1. do 4. marta održati Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, a Srbiju će na tom takmičenju predstvaljati četvoro takmičara.

Ostali sportovi 27.02.2018 | 20:30
Atletika: Kvartet iz Srbije na SP!
Na osnovu ispunjenih normi savezni selektor Slobodan Popović uputio je pozive Ivani Španović, koja će nastupati u skoku u dalj, Tamari Salaški i Maji Ćirić, koje će se takmičiti u trci na 400 metara, kao i reprezentativcu u bacanju kugle Asmiru Kolašincu.

Najveći adut Srbije na takmičenju u Engleskoj je Ivana Španović, aktuelna evropska dvoranska prvakinja. Ona je nedavno nastupala na mitingu Serbia Open u Beogradu, gde je osvojila prvo mesto skokom od 9,93 metra, što je najbolji rezultat sezone u svetu.

Španovićeva je posle nastupa na Banjici poručila da je spremna za takmičenje u Birmingemu koje joj je prioritet u ovom delu sezone.

Prve će na Svetskom dvoranskom prvenstvu nastupati Tamara Salaški i Maja Ćirić u kvalifikacijama trke na 400 metara, koje su na programu drugog dana takmičenja, 2. marta, od 13.10 časova po srednjeevropskom vremenu.

U subotu, 3. marta je finale u bacanju kugle u kojem će se takmičiti Asmir Kolašinac od 12.45 sati, a poslednjeg dana takmičenja, u nedelju 4. marta, na zaletište će izaći i Ivana Španović u skoku u dalj, od 16.27 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar